Čilić: “ITF je napravio ogromnu štetu mojoj karijeri, lagali su i krivo me optužili!”; Ivanišević: “Marinu su htjeli uništiti karijeru!”

Marin Čilić Foto Hrvatski teniski savez

Marin Čilić Foto Hrvatski teniski savezHrvatski tenisač Marin Čilić po prvi puta je hrvatskoj javnosti iznio svoj stranu priče, nakon optužbi, kazne i suspenzije Međunarodne teniske federacije, koje su se prema njegovom mišljenju na kraju pokazale u potpunosti lažne. Njegov menadžer Vincent Stavaux bio je iznimno oštar prema ITF-u na današnjoj konferenciji za novinare.

Neosporne su dvije činjenice ovog slučaja – ITF je lagao da se Marin Čilić dopingirao, a potom su iznijeli još gnusniju laž da je hrvatski tenisač lagao. Optužili su ga pogrešnom supstancom, metabolid je sve što su našli u njegovu tijelu, ali radi se o neaktivnoj supstanci. Slučaj Marina Čilića ne postoji, ITF je namjerno pokušao upropastiti karijeru i ugled jednoga od najboljih svjetskih tenisača, a za to se nisu ni ispričali! Zbog te je strategije izgledalo da Čilić nešto krije, no ta nam se strategija nakraju ipak isplatila jer se potvrdila Marinova nedužnost”, istaknuo je Stavaux.

“Bila je ovo jedna velika noćna mora i moram priznati da sam osjetio olakšanje sada kada je sve ovo završilo. Proteklih nekoliko mjeseci bili su najteži u mojoj karijeri, bilo mi je izuzetno teško, jer moj život nije bio u mojim rukama,” krenuo je Čilić s pojašnjenjem nakon povratka u Zagreb poslije nastupa na teniskom turniru u Parizu.

Međunarodni arbitražni sud za sport (CAS) prije desetak dana usvojio je Čilićevu žalbu te mu je omogućio sudjelovanje na posljednjem ATP turniru sezone.

“Bilo je iznimno neugodno prolaziti kroz proces i saslušanja na kojima tužitelji pokušavaju na sve načine dokazati nemoguće. Dogodila se pogreška, ispada da su me optužili s pogrešnom supstancom, a iako sam bio iskren i pošten, te cijelo vrijeme surađivao s ITF-om, oni su me optužili da sam supstancu uzimao s namjerom, te tražili čak i veću kaznu. Srećom, imao sam vrhunske odvjetnike koji su pred CAS-om dobili slučajITF je napravio ogromnu štetu mojoj karijeri! Lagali su i krivo me optužili, a još su tražili veliku kaznu protiv mene. Očekujem barem njihovu ispriku,” dodao je Čilić.

Čilić tvrdi kako je od početka slučaja u potpunosti surađivao s nadležnim tijelima: “Od početka sam bio iskren i pošten, a na kraju je ITF shvatio da je gadno pogriješio. Srećom, imao sam vrhunske odvjetnike koji su doznali da su me krivo optužili. Moji odvjetnici su u pripremi za prvo saslušanje tražili slične sučajeve uzimanja glukoze i pronašli pet-šest, u kojima je niketamid pronađen u tijelu ili isti dan ili najduže jedan ili dva dan nakon testiranja, a ne pet dana kako je navodio ITF. Istraživanja su dokazala da je efekt te supstance maksimalno dva sata, pa nema ni govora o nekakvome pokušaju varanja. Jako su me oštetili…”

“Sva sreća kako je ova noćna mora za mene završila. Hvala svim navijačima na podršci u ovim teškim vremenima,” poručio je Čilić.

Marinu su htjeli uništiti karijeru! Razmišljao sam jesu li to namjerno napravili zbog Davis Cupa, ali onda kada sam upoznao toga gospodina Johnatana Taylora, shvatio sam da nije to namjerno jer on nije ni znao kad se igra Davis Cup i da ga nije briga, on je htio uništiti život tenisača“, oštar je bio i Goran Ivanišević u svom komentaru ‘slučaja Čilić’.

“Čilić će opet biti među prvih deset tenisača svijeta, a rijetko tko bi na njegovu mjestu izdržao to matretiranje koje je trajalo punih pet mjeseci. Marinu svaka čast jer ne znam tko bi tako mirno izdržao sva ta saslušanja i optužbe koje je prošao. Bio sam s njim na saslušanju pred Sudom sportske arbitraže, gdje ga je odvjetnik ITF-a ispitivao sat i pol vremena bez ijednoga valjanoga dokaza. Taj čovjek je ciljano išao uništiti Čilićevu karijeru, htio je na njemu napraviti karijeru jer je Marin najviše rangirani tenisač koji se suočavao s ovakvim optužbama za dopingiranje. Sreća da su CAS-ovi suci bili razumni ljudi i da su okončali tu hajku“, kazao je Ivanišević te se osvrnuo i na Čilićev povratnički turnir u Parizu:

Bilo je lijepo biti s njim u Parizu gdje su najveći tenisači poput Rafaela Nadala, Rogera Federera i ostalih Marina primili kao da uopće nije bio odsutan, iako se on pomalo pribojavao reakcija. Nismo mogli previše trenirati svih ovih mjeseci, s obzirom na sve okolnosti, ali su plodovi našeg rada itekako vidjivi kod servisa. Čilić je dva meča u Parizu imao 40 as-servisa, a toliko je skupio valjda u cijeloj sezoni. Po meni je Marin igrač za Top 10 kad ima lošu godinu, a prvih pet svakako. Ova četiri su pobjegla, treba ih hvatati i može ih se uhvatiti. Može se s njima igrati, nisu nepobjedivi. Samo treba vjerovati’‘, zaključio je Ivanišević.

 

AKTUALNO IZDVOJENO TENIS

Ostavi komentar