Čilić: Silno sam motiviran za ovo finale! Ćorić: Svatko ima svojih aduta

Hrvatska, Čilić, Krajan, Mario Ćužić, HTS

Krenule su završne pripreme za veliko finale Davis Cupa, koje će se u francuskom Lilleu održati od 23. do 25. studenog.

Hrvatski reprezentativci jedva čekaju da počne akcija…

“U Lille sam stigao u nedjelju, odradio sam nekoliko treninga i mogu reći da se osjećam jako dobro. Iako je završetak sezone, prilično sam svjež i silno motiviran za nastup. Nije mi problem prijeći s tvrde podloge na zemljanu, to sam već radio u dva navrata ove godine – nakon Australian Opena i nakon US Opena – i bio sam uspješan u Davis Cupu. Nadam se da će tako biti i ovom prilikom, iako bi, naravno, bilo bolje da smo trenirali na zemlji nekoliko tjedana,” naglasio je Marin Čilić.

Na ‘prvi hrvatski reket’ nadovezao se i Borna Ćorić: “Imao sam dvojbu ići u London na ATP Finale ili u Monte Carlo i trenirati na zemljanoj podlozi za Lille, no to je ustvari bila laka odluka. Malo sam se u Londonu odmorio od teniskih treninga i više radio na fizičkoj spremi, što je, smatram, bio odličan potez. Što se tiče meča protiv Francuza, svatko u ovom dvoboju ima svojih aduta. Mi smo na papiru možda favoriti zbog Marinovih i mojih ovogodišnjih igara, no s druge strane Francuzi imaju veliku podršku navijača i silan motiv, a tu su i Herbert i Mahut, koji su igrali finale parova u Londonu. Mislim da su izgledi podjednaki”, smatra Borna.

“Bilo bi fantastično da upravo mi osvojimo posljednji ovakav Davis Cup i tako uđemo u povijest”.

Mate Pavić je također u Lille stigao iz Londona, gdje je na ATP Finalsu bio sudionik turnira parova.

“Drago mi je zbog mog prijatelja Nicolasa Mahuta koji je igrao finale u Londonu, potpuno je to zaslužio, posebno što se ozlijedio u prvom meču. Što se mene tiče, mislim da smo Marach i ja odigrali dobar turnir, skupina je bila iznimno teška. No, sigurno nešto govori činjenica da smo u prvom kolu dobili francusku kombinaciju. Herbert i Mahut su dokazali da mogu odlično igrati na svim podlogama, no ne mislim da su u nekoj posebnoj prednosti u odnosu na nas, mi također možemo jako dobro odigrati na zemlji.”

Hrvati krenuli s pripremama za veliko finale s Francuzima: U Davis Cupu presuđuje momčadski duh

Hrvatska i Francuska već su ove godine igrali jedno veliko finale, ono Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji:

“Nisam dobio poruke, no vjerujem da će ih biti. Nogometaši sigurno žele da ih osvetimo u ovom finalu. Potrudit ćemo se”, s osmijehom je poručio izbornik Krajan.

(Foto: Mario Ćužić, HTS)

TENIS