Šoštarić okupio rukometašice na početku priprema za Euro: Samo jednu stvar možemo obećati

HRS

Hrvatska ženska rukometan reprezentacija započela je s pripremama za Europsko prvenstvo, koje se od 29. studenog do 16. prosinca održava u Francuskoj

Izbornik Nenad Šoštarić okupio je 18 reprezentativki koje će se do 21. studenog pripremati u Ivanić-Gradu i zatim krenuti na turnir “Štit Cheba” u Češkoj.

Na popisu su Ivana Kapitanović – Metz Handball, Tea Pijević – RK Lokomotiva Zagreb, Antonija Tucaković – RK Podravka Vegeta, Paula Posavec – RK Lokomotiva Zagreb, Kristina Plahinek – RK Lokomotiva Zagreb, Ana Turk – RK Podravka Vegeta, Lea Vukojević – ŽRK Zrinski, Katarina Ježić – Siofok KC, Ana Debelić – RK Podravka Vegeta, Dora Krsnik – RK Krim Mercator, Stela Posavec – RK Lokomotiva Zagreb, Valentina Blažević – SPR Pogon Szczecin, Selena Milošević – RK Podravka Vegeta, Larissa Kalaus – RK Lokomotiva Zagreb, Marina Glavan – RK Lokomotiva Zagreb, Kristina Prkačin – RK Lokomotiva Zagreb, Dejana Milosavljević – RK Podravka Vegeta i Ivana Dežić – SPR Pogon Szczecin.

Uz Hrvatsku na turniru sudjeluje i domaćin Češka koja također igra na Europskom prvenstvu, te Slovačka i Švicarska.

Po povratku iz Češke 25. studenog reprezentacija nastavlja s pripremama za EHF EURO 2018 sve do 30. studenog kada kreću na put prema francuskom gradu Montbeliardu. Hrvatska je smještena u skupinu C gdje će igrati protiv Mađarske, Španjolske i Nizozemske.

Ovo je dobra reprezentacija

Izbornik Nenad Šoštarić prokomentirao je plan priprema do samog odlaska u Francusku: “Radit ćemo taktiku i bazirat ćemo se na formiranju ‘štimunga’ kao team-building. Odigrat ćemo tri dosta jake, korektne utakmice. Ne zaboravimo da je Češka vrlo visoko bila u zadnjim natjecanjima u Europi. Slovačka je tu negdje blizu Češke u tim rezultatima i Švicarska koja će sigurno proći u kvalifikacije i biti u doigravanju za Svjetsko prvenstvo. Nakon toga nam slijedi još jedan mikro-ciklus treninga i odlazak u Montbeliard.”

“Uvijek polazim od toga da moramo dati sve od sebe i to je jedina stvar koju možemo obećati i koju ćemo sigurno napraviti. Inzistirat ćemo na agresivnosti u obrani, da gdje god možemo zabijamo lake golove. Inzistirat ćemo da budemo jako borbeni te da se u napadu puno krećemo. Vjerujem u ove cure. Ovo su dobre igračice. Ono što nama nedostaje u odnosu na druge je međunarodno natjecateljsko iskustvo. Ovo je dobra reprezentacija koja u nekakvoj projekciji, kroz dvije tri godine, mora biti tako gdje ih ja vidim, a to je među osam reprezentacija u Europi. Stvar je samo da moramo omogućiti najbolje uvjete, da trebamo organizirati B reprezentaciju i moramo igrati puno utakmica,” smatra Šoštarić.

U pripreme optimistično kreće Marina Glavan, povratnica u redove reprezentacije nakon ozljede koljena: “Kratko nam je vrijeme priprema, ali smatram da su sve cure spremne. Dolazimo većinom iz istih klubova i mislim da smo spremne. Što se tiče očekivanja ona su jako dobra. Mislim da imamo šanse da prođemo u drugi krug i to nam je osnovni cilj. Mislim da ćemo se kroz ove prijateljske utakmice uspjeti uigrati. Svaka utakmica je naravno priča za sebe, ali pokušat ćemo se maksimalno uigrati. Vjerujem da će nas trener sve izrotirati i pronaći najbolje rješenje kako bismo se na Europskom prvenstvu mogle svima suprotstaviti i zato će nam ovaj turnir jako dobro poslužiti.”

“Sigurno je da ćemo dati sve od sebe. Idemo u Češku na tri prijateljske utakmice što će nam dobro poslužiti da se uigramo. Dat ćemo sve od sebe da na prvenstvo izgledamo što bolje. Imamo tešku skupinu, ali trebamo vjerovati, dati sve od sebe pa kako bude”, rekla je Ana Debelić.

Na popisu pričuvnih igračica našle su se Nikolina Zadravec – RK Podravka Vegeta, Korina Karlovčan – RK Podravka Vegeta, Sara Šenvald – RK Lokomotiva Zagreb, Dora Lukić – RK Sesvete Agroproteinka, Dora Kalaus – RK Lokomotiva Zagreb, Magdalena Ećimović – RK Podravka Vegeta, Ivana Dragišić – ŽRK Bjelovar, Ines Domjan – ŽRK Koka, Katarina Mrazović – ŽRK Koka i Anamarija Boras – RK Lokomotiva Zagreb.

Na turniru Štit Cheba Hrvatska protiv Slovačke igra 22. studenog, dan kasnije je dvoboj protiv Češke, dok je 24. studenog na rasporedu susret sa Švicarkama.

Na Europskom prvenstvu naša reprezentacija je u skupini C u Montbeliardu. Natjecanje Hrvatice otvaraju 1. prosinca protiv Španjolske, 2. prosinca je utakmica protiv Mađarske, a 5. prosinca dvoboj s Nizozemkama.

(Foto: HRS)

RUKOMET