Čiliću djelomično usvojena žalba, smanjena kazna i može nastupati na turnirima već od idućeg tjedna

Marin Čilić Foto HTS

Marin Čilić Foto HTSHrvatski tenisač Marin Čilić uspio se u žalbenom postupku izboriti za smanjenje kazne, koju mu je u rujnu potvrdio ITF, odnosno Međunarodna teniska federacija.

Arbitražni sud za sport (CAS) je potvrdio da je djelomično prihvaćena žalba Marina Čilića na odluku neovisnog antidopinškog tijela Međunarodnog teniskog saveza (IADT). CAS-ovo žalbeno vijeće je poništilo kaznu koju je izrekao IADT te ju zamijenilo sljedećom:

devetomjesečna suspenzija koju je izrekao IADT skraćena je na četiri mjeseca, što znači da Marin može nastupati od sutra, subote 26. rujna 2013. godine;

bodovi za rang listu i novac iz nagradnog fonda, osvojeni i zarađen između 2. svibnja 2013. i 25. lipnja 2013. godine, bit će mu vraćeni.

Marin Čilić će igrati na turniru Paris-Bercy BNP Paribas Masters, koji će započeti 28. listopada 2013. Marin će govoriti na konferenciji za novinare koja će biti priređena u pariškoj dvorani Bercy, a također će biti organizirana konferencija u Zagrebu kada se vrati iz Pariza.

AKTUALNO IZDVOJENO TENIS
Tagged with: , ,

Ostavi komentar