Ćorić, Monfils i Fognini potvrdili nastup u Umagu; Frankopan: “Počeli smo slagati zanimljiv popis”

Ćorić, Foto Millennium Estoril Open

Gael Monfils, Fabio Fognini i Borna Ćorić prva su jaka imena svjetskog tenisa koja su potvrdila nastup na 26. Konzum Croatia Openu u Umagu. Umaški ATP turnir koji je lani slavio 25. godina kontinuiteta ove se godine održava od 17. do 26. srpnja i tako već sada potvrđuje da će ljubiteljima tenisa ponovno pružiti devet dana vrhunskih mečeva.

“Jako nam je drago što ćemo ponovno imati priliku ugostiti Gaela Monfilsa i Fabija Fogninija koji sigurno spadaju u red najatraktivnijih igrača na ATP World Touru. Gael je jedan od najtalentiranijih tenisača u svjetskom vrhu. Veoma je karizmatičan, na terenu i izvan njega, a njegove fizičke mogućnosti mu dozvoljavaju da na terenu izvodi nevjerojatne stvari. Siguran sam da će ga Umag toplo dočekati kao i 2013. Fabio je poznat umaškoj publici, on obožava igrati pred svojim navijačima, kojih u Umagu uvijek ima mnogo. S njima dvojicom i Bornom Ćorićem, vjerujem da smo počeli slagati veoma zanimljiv popis igrača za ovogodišnji turnir”, rekao je direktor turnira Lawrence Frankopan.

Hrvatska senzacija na ATP Touru Borna Ćorić upravo je prošle godine u Umagu na putu do četvrtfinala postigao svoje prve ATP pobjede. Borna je danas 53. igrač svijeta, najmlađi u svjetskih Top 100 i osvajač ATP-eve nagrade Star of Tomorrow za 2014. godinu. Od prošlogodišnjeg Umaga zablistao je dvama polufinalima iz serije ATP 500 u Baselu 2014. i Dubaiju 2015., a na putu do njih pobijedio je Rafaela Nadala i Andyja Murraya.

Francuza Gaela Monfilsa, trenutačno 15. igrača svijeta, smatra se jednim od najuzbudljivijih tenisača na ATP Touru, a njegovih je atraktivnih poteza prepun i YouTube. Kao junior osvojio je tri Grand Slam naslova 2004., dok je kao senior stigao do 7. mjesta na ATP ljestvici. Ove sezone ima i pobjedu protiv velikog Rogera Federera na putu do polufinala Monte Carla. Monfils je 2013. punio stadion na svim mečevima u Umagu sve do polufinala, gdje je u sjajnom meču poražen od Fabija Fogninija.

Najbolji talijanski tenisač Fabio Fognini dolazi već osmu uzastopnu godinu u Umag, koji ga je lansirao u vrh svjetskog tenisa 2008. godine, kada je u četvrtfinalu pobijedio Carlosa Moyu. Slično kao Monfils, Fognini plijeni pozornost svojom nepredvidivošću, a ove se godine uspio upisati u tenisku povijest kao drugi tenisač koji je u dvaput u istoj sezoni pobijedio Rafaela Nadala na zemlji i tek peti koji ima dvije pobjede protiv Nadala na zemlji u cijeloj karijeri.  (Foto: Millennium Estoril Open)

AKTUALNO TENIS
Tagged with: ,

Ostavi komentar