Ćorić: Ne smijemo unaprijed pomisliti kako smo već pobijedili!

Ćorić, Mario Ćužić, HTS

Ždrijeb rasporeda četvrtfinalnog dvoboja Davis Cupa između Hrvatske i Kazahstana bit će održan u četvrtak u Areni Varaždin od 12.30 sati.

Naša reprezentacija, koju predvode Marin Čilić, Borna Ćorić i Ivan Dodig, veliki je favorit za pobjedu i plasman u polufinale, no, suparnika se ne smije podcijeniti: “Hrvatska ima sjajne igrače koji mogu računati na pobjedu i protiv najjačih na svijetu,” rekao je suparnički izbornik Doskarajev.

Borna Ćorić je nakon sjajnih rezultata na Masters 1000 turnira u Indian Wellsu i Miamiju stigao je do najboljeg plasmana karijere na ATP ljestvici i 28. mjesta.

“Rezultati su bili fenomenalni, mislim da sam odigrao dva najbolja turnira u životu. Odigrao sam jako puno mečeva, dobro se osjećao i to će mi pomoći, imam dosta samopouzdanja. Opet, ovo je nešto drugačije, igra se na zemlji, u dvorani, tako da su uvjeti potpuno drugačiji. Malo sam kasnije došao nego obično, tako da još imam problema s vremenskom razlikom, ali valjda ću biti spreman za petak“, rekao je Borna, koji je skoro skinuo skalp najboljem na svijetu.

“Znači mi puno okršaj s Federerom, ali i mečevi prije toga i mečevi potom u Miamiju mi puno znače. Pobjeđivao sam igrače koji su oko tridesetog, četrdesetog i pedesetog mjesta, od kojih sam prije često gubio. Pokazao sam ranije da mogu igrati protiv najjačih, a onda bi došli mečevi s igračima koji su trideseti ili četrdeseti i od njih gubio. Sada sam i takve pobjeđivao, i to dobrom igrom. To mi za samopouzdanje više znači od meča protiv Federera.“

Na Kazahstance upozorava i Borna, koji je od Kukuškina u karijeri već dva puta gubio: “Već sam nekoliko puta rekao da protiv njega imam omjer 0:2. Čak nisam igrao loše, on je igrao jako dobro. Neugodan je igrač, jako ga respektiram, tako da sigurno neće biti lagano. Sigurno da smo favoriti, to nije sporno, no svi znamo da je ovo tenis, Davis Cup, i da se svašta može dogoditi. Bilo bi dobro da u petak Marin igra prvi, pa da ja u svoj meč uđem još opušteniji, ali u svakom slučaju ne trebamo se opustiti i pomisliti da smo već sada pobijedili.“

(Foto: Mario Ćužić, HTS)

TENIS