Jurčević: Motiva imamo, svima je jasno koliko nam ova utakmica znači! Kek: Naša izvedba mora biti savršena!

Jurčević, GNK Dinamo, Iva Cigrovskij

U srijedu se na Maksimiru od 17.30 sati igra drugi polufinalni dvoboj Hrvatskog nogometnog kupa. Dinamo dočekuje Rijeku, a pobjednik ovog dvoboja igrat će za Rabuzinovo sunce u Vinkovcima protiv Hajduka.

“Već nakon ždrijeba bilo je jasno da nas čeka najteži mogući protivnik. Svi znamo što znači Dinamo u Maksimiru, ali radi se o jednoj utakmici i ne znam da li je čudo što tražimo prolaz u finale,” rekao je trener Rijeke Matjaž Kek u najavi utakmice.

“Moramo odgovoriti bolje u momentu kada se osvoji lopta. Hajduku nismo dali priliku da dođe u šansu. Zadovoljan sam kako ekipa raste i kako igrači žele rezultat. Znamo da i u srijedu neće biti lako, rezultat je uvijek plod događaja na terenu. U stvaranju igre ide sporije, nego motiv i želja. U ovakvim utakmicama izvedba mora biti savršena da bismo stigli do pobjede,” dodao je Slovenac.

Nikola Jurčević nedavno je preuzeo kormilo Dinama…

“Čeka nas velika utakmica, u ovom trenutku najveća za nas. Šansa za ulazak u finale Kupa, što nam je velika želja i ambicija. Napravit ćemo sve da ispunimo taj cilj i optimist sam prije susreta s Rijekom. Napravili smo mali kiks u Zaprešiću, ali bilo je tu dosta subjektivnih i objektivnih okolnosti zašto nismo izgledali kako smo željeli. Od izostanka nekih igrača, do vremenskih uvjeta, kao i kvalitetan protivnik koji nam nije dopustio da zabijemo gol. Ostaje mala žal za ta dva boda, ali to je tema koja ide iza Kupa,” prenosi službena klupska stanica.

“Rijeka je kvalitetna momčad, zadnjih nekoliko godina ima europski pedigre. Odigrali su jako puno ovakvih utakmica. Momčad su koja je aktualni prvak i osvajač Kupa, pobijedili su nas u zadnjoj utakmici, imaju velike motive. Kompletirani smo, vraćamo se, spremni smo i motivirani. Gledali smo Rijeku nekoliko puta, i zadnju utakmicu u Splitu, i ostale prijašnje susrete. Znamo način na koji igraju, da su posebno opasni nakon reakcije ili iz kontranapada. To su sve varijante za koje se spremamo, pokušat ćemo ih neutralizirati i nametnuti svoju igru. Vjerujem da ćemo doći do željene pobjede.”

Modri se nadaju pozitivnom ishodu: “Svjesni smo da u nekim utakmicama nismo djelovali najbolje, izgubili smo nekoliko susreta, ali ovo je velika prilika za nas da pobjedom vratimo samopouzdanje i sigurnost. Prilika je to da dobijemo polet i novi entuzijazam za ono što nas čeka u finišu prvenstva.”

Jurčević je pozvao navijače na stadion: “Mislim da je Rijeka dobar mamac za navijače. Nadam se da će biti desetak ili više tisuća gledatelja. To bi nam puno značilo i u takvom pravom ambijentu sigurno bi momčad više pružila i bolje izgledala. Postoji pozitivno uzbuđenje jer je to važna utakmica. I za mene osobno i za ekipu i za klub. Ulog je prolaz u finale Kupa, ogled s velikim rivalom Hajdukom. Motiva ima koliko hoćete. Svima je jasno što ta utakmica znači za sve nas. Vjerujem da možemo dobro odigrati i pobijediti. Nema koristi od toga ako ćemo biti nervozni. Treba pripremiti ekipu da budu što bolji u derbiju i vidjet ćemo kako će to završiti.”

Veliko finale na rasporedu je 23. svibnja. (Foto: GNK Dinamo, Iva Cigrovskij)

NOGOMET