Ćorić odjurio do trećeg kola, poljski kvalifikant namučio Čilića, Šarapova prejaka za Vekić

Borna Ćorić

Marin Čilić prošao je u treće kolo Roland Garrosa nakon pobjede u četiri seta (6:2, 6:2, (3)6:7 i 7:5) nad malo poznatim Poljakom Hubertom Hurkaczom, koji se do glavnog ždrijeba probio kroz kvalifikacije.

Najbolji hrvatski tenisač je prva dva seta dobio sa 6:2, ali je onda uslijedio blagi pad u njegovoj igri. Treću dionicu suparnik je dobio u tie-breaku, ali je Marin u četvrtom setu zadržao koncentraciju i kod 5:5 stigao do ključne prednosti.

“Svi mečevi ovdje su dugi i jako zahtjevni, i psihički i fizički. Imao sam mali pad koncentracije sredinom trećeg seta, njemu sam dao priliku da se vrati u meč i da pokaže dobru igru. Izgubio sam taj treći set, ali sam u četvrtom uspio vratiti pozitivne misli i privesti meč kraju. Bio sam i malo zabrinut, jer meč nikad ne možete kontrolirati maksimalno,” rekao je Marin.

Idući suparnik mu je Amerikanac Steve Johnson, 46. tenisač ATP ljestvice, kojeg je Čilić dobio u sva četiri međusobna dvoboja.

“Znam što očekivati, znam da je dobar i opasan igrač, nadam se da bih mogao podići svoju razinu igre i da ću igrati bolje u tom dvoboju.”

U trećem kolu je i Borna Ćorić, koji je nakon gubitka prvog seta uvjerljivo svladao Talijana Thomasa Fabbiana. Hrvatski tenisač je u prvom setu osvojio četiri gema, koliko je do kraja meča ukupno prepustio svom suparniku, za konačnih 4:6, 6:2, 6:1 i 6:1.

Sljedeći Ćorićev protivnik bit će 11. nositelj, Argentinac Diego Schwartzman.

Donna Vekić zaustavljana je u drugom kolu od legendarne ruske tenisačice Marije Šarapove, koja je do pobjede stigla poslije dva sata borbe i rezultata 7:5 i 6:4.

Vekić nastavlja svoju avanturu u Parizu s Darijom Jurak u konkurenciji parova.

Ivan Dodig i Rajeev Ram razočarali su u drugom kolu porazom od kombinacije Koolhof/Sitak, nakon što su dobili prvi set sa 7:5. U drugoj dionici protivnici su uzvratili istom mjerom, a odlučujućem setu bilo je 6:4 za nizozemsko-novozelandsku kombinaciju.

TENIS