Sandra u Rimu srušila rekord mitinga star 32 godine!

Sandra Perković, Rim

Sandra Perković odradila je još jedan sjajan nastupom na mitingu Dijamantne lige u Rimu!

Pobjednički hitac Sandra je bacila u petoj seriji, a disk je letio na 68,93 metara, što je i rekord natjecanja u talijanskoj prijestolnici kojeg je od 1986. držala Bugarka Hristova, s tri cm kraćim rezultatom.

Kubanka Yaime Perez je bila u vodstvu od druge serije s daljinom 66,62 metra i Perković se morala dodatno potruditi za novo dijamantno slavlje.

Na prvom mitingu Dijamantne lige u Dohi Sandra je slavila sa 71,38 metara, što je bilo samo tri centimetra kraće od njenog najboljeg rezultata karijere.

Atletika pod zvijezdama

U Varaždinu u organizaciji AK Sloboda održan, četvrtu godinu u nizu, međunarodni atletski miting ‘Atletika pod zvijezdama’. Najbolji rezultat natjecanja ostvarila je Lucija Pokos pobjedom na 200 m u vremenu 23,56 pobijedivši Slovenku Anitu Horvat.

Na muških 400 m slavio je David Šalamon sa 47,67, a u muškom skoku u dalj Marko Prugovečki sa skokom od 7,31 m. U ženskoj konkurenciji spomenimo još Elenu Pazman pobjednicu na 800 m sa 2:13,36, Klaru Barnjak koja je pobijedila u skoku u dalj sa 5,63 m i Luciju Cvitanović pobjednicu u bacanju koplja sa 50,81 metara.

Atletika pod zvijezdama – REZULTATI

OSTALI SPORTOVI