Ćorluka demantirao napise o lošoj atmosferi: “Velika je čast i obveza biti kapetan igračima koji igraju u Bayernu ili Realu”

Mirogoj, Marković, Ćorluka, Brozović, Foto Drago Sopta HNSU petak hrvatska nogometna reprezentacija igra kvalifikacijski ogled s Belgijom, a u izostanku Darija Srne kapetansku traku ponijet će stoper moskovskog Lokomotiva, Vedran Ćorluka.

Iako se pojavila informacija kako je Ćorluka istaknuo kako atmosfera pred odlučujuće dvoboje možda i nije na najvišoj razini, novi kapetan ekspresno je demantirao te napise: “Jedna moja izjava bila je krivo interpretirana, napisano je kako ozračje nije dobro. Kada sam to govorio istaknuo sam na atmosferu oko reprezentacije, na činjenicu kako je ispred nas utakmica s Belgijom. U samoj ekipi ozračje je odlično, baš kao što je i uvijek bilo.”

“Reprezentacija nije nikad patila u odnosima među igračima, izbornikom i na najbolji mogući način pripremamo se za dvoboj u petak,” posebno je istaknuo Ćorluka.

Ponosan je Čarli što će na rukavu nositi kapetansku traku: “Velika je čast i obveza biti kapetan igračima koji igraju, primjerice, u Bayernu i Realu”

“Nedostajat će nam iskustvo Srne i Šimunića protiv Belgije, ali njihove će se zamjene pobrinuti da nam ne nedostaju previše,” uvjeren je branič, koji je u posljednje vrijeme ima kroničnih problema s bolnim tetivama.

“Treniram svakodnevno, a u klubu redovito igram po 90 minuta. To dovoljno govori o stanju mojih tetiva.”

Pobjeda protiv Belgije prolongirala bi odluku o prvaku skupine za posljednje kolo: “Mi smo željeli biti u situaciji u kojoj je Belgija. Međutim, ne valja se vraćati na prošle utakmice, a iz onih koje nismo odigrali kako smo željeli izvući ćemo pouke. Hrvatska nije lošija od Belgije, to smo pokazali u Bruxellesu, a utakmicu dočekujemo puni samopouzdanja.”

Izbornik Štimac nije dvojio oko novog kapetana: “Sigurno je to zaslužio, a momčad ga prati. On je vođa obrane i kapetanska vrpca mu je obveza, ali on zna što treba raditi u takvoj situaciji.”

Dvoboj s Belgijom na rasporedu je u petak 11. listopada od 18 sati na zagrebačkom Maksimiru. (Foto: Drago Sopta/HNS)

AKTUALNO NOGOMET

Ostavi komentar