Ćosić: Cilj je pomlađivanje reprezentacije i plasman na POI u Tokiju!

Sjedeća odbojka

Pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja u zadarskoj dvorani ‘Krešimir Ćosić’, održava se 12. memorijalni Kup Republike Hrvatske u sjedećoj odbojci. Na Višnjiku će se 6. i 7. listopada nadmetati 160 odbojkaša i odbojkašica iz 12 klubova i hrvatska ženska reprezentacija.

Kapetan hrvatske reprezentacije Ivan Ćosić je poručio: “Održavanje Kupa je važan radi novih članova u klubovima, da bi se vidjelo na kakvoj su razini te da li imaju potencijala, jer nam je pomlađivanje reprezentacije jedan od ciljeva uz plasman na POI u Tokiju 2020. kao i poboljšavanja statusa Hrvatske na Europskoj i Svjetskoj rang listi. Uvijek je lijepo vidjeti nove klubove koji su se pridružili, kao što je to Karlovac ove godine. Doista je malo država u svijetu koje to organiziraju na ovakvoj razini s ovolikim brojem ekipa.”

“Kao igrač IOK Zagreb, koji je višestruki prvak Hrvatske i osvajač Kupa Hrvatske očekujem dobru borbu te ćemo doista pružiti sve od sebe kako bismo ponovno osvojili Kup“, zaključio je Čosić.

Prošle godine u Poreču su po deveti put slavili odbojkaši IOK Zagreb, a dva puta to je pošlo za rukom odbojkašima ŠIOK Hvidra Osijek.

PARAOLIMPIJCI