[CROSPORT U STOCKHOLMU] HRVATSKA JE EUROPSKI VICEPRVAK: Priželjkivali smo to zlato, ali ponosan sam i na ovaj uspjeh!

HRS

Hrvatska rukometna reprezentacija osvojila je titulu europskog rukometnog prvaka, nakon poraza u finalu od Španjolaca rezultatom 22:20 (12:11).

Našim rukometašima to je treće izgubljeno finale Eura, a bez zlata smo još od davne 2004. godine…

Ipak, ulazak u završnicu nakon deset godina čekanja sjajan je rezultat i temelj za povratak u sami svjetski vrh.

Červarovi izabranici su u drugom poluvremenu gubili četiri razlike, ali su se uspjeli vratiti u egal, povesti, međutim, neizvjesna završnica otišla je na stranu branitelja naslova, koji su tako poslije Zagreba ostali na europskom tronu.

Nakon izgubljene utakmice hrvatski reprezentativci bili su poprilično tužni, ali i ponosni na uspjeh kojeg su ostvarili.

Već sutra će biti svjesni kako su napravili sjajan rezultat.

“Ne znam hoće li sutra biti lakše, ali to je sport. To je život. Netko se mora na kraju radovati, netko plakati. Moram samo istaknuti kako smo dali sve od see ovaj turnir. Svaki dan, svaki trening, svaku minutu utakmice. Na kraju nismo uspjeli ostvariti ono što smo zacrtali…”

“Ponavljam, ovo cijeloj Hrvatskoj treba biti na ponos. Ovi dečki moraju biti ponosni na podršku koju su dobili i svi navijači trebaju biti ponosni na ove dečke. Nismo se štedjeli, ono što smo mogli to smo dali na terenu. Bilo je i puno grešaka, ali i dobrih stvari,” poručio je odmah nakon svečane ceremonije dodjele odličja i priznanja najbolji srednji vanjski ovog Eura, Igor Karačić.

“Hrvatska je srebrna i već na idućem natjecanju tražit ćemo novu medalju!”

“Utakmica s Norveškom sigurno je ostavila trag, psihički i fizički. Htjeli to mi priznati ili ne. Dosta smo se ispraznili…”

“U ovoj utakmici svašta se dogodilo. Prvo smo mi vodili pa su oni okrenuli, a onda smo se mi uspjeli vratiti. Imali smo igrača više i mogli smo prelomiti susret, ali na kraju je sve otišlo na njihovu stranu. Čestitam im iskreno, imam puno prijatelja u Španjolskoj, ali priželjkivao sam to zlato za Hrvatsku. Stvarno velika šteta.”

HRVATSKA: M. Šego 4/19, M. Ašanin 1/7, M. Marić 3/4, D. Duvnjak 5/9, M. Hrstić -, L. Stepančić 3/7, Z. Horvat 2/3, J. Šarac -, I. Karačić 3/6, Ž. Musa -, M. Mamić 1/1, L. Cindrić 0/1, I. Brozović 1/1, V. Matanović 0/0, D. Mandić 2/2, M. Šipić -, izbornik: Lino Červar

“Jedan od težih poraza sigurno. Ne znam što da kažem. Tužan sam, žalostan s jedne strane, a s druge strane ponosan na ove dečke, predivne dečke koji su zaslužili ovu medalju. Život ide dalje. Fenomenalan turnir od prve do zadnje utakmice. Ono što je najbitnije je da ova ekipa ima takav karakter, da je to strašno, da smo se mi opet vratili danas u utakmicu, ja im skidam kapu,” poručio je kapetan Domagoj Duvnjak, koji je zaslužio titulu najkorisnijeg igrača cijelog turnira.

Nažalost, ovim porazom Hrvatska će morati u kvalifikacije za Olimpijske igre, protiv izuzetno teških suparnika.

RUKOMET