[CROSPORT U STOCKHOLMU] Hrvatski junaci složni: Još jednom smo pokazali karakter, ginuli smo jedan za drugoga

Dule

Hrvatska će u nedjelju u svom trećem finalu Eura probati doći do jedinog rukometnog zlata koje joj nedostaje!

Lino Červar vratio je našu reprezentaciju u veliku završnicu, gdje nije bila čak deset godina!

Za spektakularno slavlje protiv Norvežana zabio je s istekom vremena Željko Musa, kojem je to bio prvi udarac prema suparničkim vratima na utakmici.

“Vjerojatno još nisam ni svjestan što se dogodilo. Jednostavno, cijela ekipa je vjerovala da ćemo pobijediti, mi smo znali da moramo, da su to naše minute, te ključne minute. Pokazali smo karakter i jedan vrhunski timski duh. Bitno je da mi ispunjavamo naš cilj, ali još ga nismo ispunili,” naglasio je tek jedan od junaka.

Majstorski mu je asistirao Igor Karačić!

“U glavi mi je bila 2017. godina, da se nama sada vrati na taj način. Opet smo pokazali karakter, izvukli smo se iz jako teških situacija. Stvarno, dečkima skidam kapu. Ova ekipa je nevjerojatna, izvukli smo snagu i to je ono što krasi Hrvatsku, ali ne smijemo letjeti,” istaknuo je ozljedom načeti Karačić, koji je stisnuo zube i načet ozljedom pomogao svojim suigračima.

Kapetan Domagoj Duvnjak proglašen je najboljim igračem ovog dramatičnog okršaja, postigao je osam golova, ključan sedmerac na kraju prvog produžetka i posebno je emotivno proživIo ovu utakmicu: “Čestitam dečkima, čestitam svima, fenomenalna utakmica, otišlo je na kraju na našu stranu. Čovjek u životu mora imati i sreće, mi smo je danas zaslužili, zato što od prve do zadnje minute, dali smo sve od sebe 80 minuta. Zahvale navijačima koji su nas vukli cijelu utakmicu!“

Marin Šego upisao je 11 obrana, a neke su bile u ključnim trenucima: “Napravili smo jedan vrhunski turnir dosad, pokazali smo karakter Hrvatske, posebno večeras gdje je utakmica mogla otići i u njihovu i u našu korist, Norvežani su jako dobro igrali. Još jednom smo pokazali karakter Hrvatske, borili smo se, ginuli smo jedan za drugoga.

RUKOMET