Vaterpolisti žale za propuštenom prilikom: Učinit ćemo sve da osvojimo broncu

Tucak

Hrvatski vaterpolisti u nedjelju će se u Budimpešti boriti za europsku broncu. Polufinale sa Španjolcima nije završilo kako su Barakude priželjkivale…

“Velika je razlika biti treći ili četvrti. Bolje je biti i peti nego četvrti. No što je tu je. Netko će morati biti četvrti. Nadam se ne mi. Treba se oporaviti i odigrati dobru utakmicu,” kapetanski je najavio Andro Bušlje.

“Nažalost nismo imali koncentraciju u trenutcima kada smo je morali imati. Tako je to u sportu, kada ne iskoristiš svoje šanse, onda platiš glavom. Žao mi je jer mislim da smo odigrali kvalitetnu utakmicu. Nemam što zamjeriti igračima, imali su volju, želju i htijenje. U ovom trenutku smo naravno svi još pod dojmom, ali moramo učiniti sve da ovaj turnir ipak završimo na najbolji mogući način. Žal za propuštenom prilikom i igranjem finala ostaje, kao i za Tokijom. Tužan sam, moramo biti tužni,” izjavio je izbornik Tucak nakon dramatičnog 9:8 (0:1, 4:3, 2:2, 3:2) poraza.

“Promašivali smo dosta, primali jeftine golove i Španjolci su zasluženo pobijedili. Fantastična su ekipa, zaista im to treba priznati. Odigrali su odlično u četvrtfinalu protiv Srbije, danas ponovili protiv nas. Pokušat ćemo se odmoriti i psihički podignuti za utakmicu za treće mjesto,” zaključio je Marko Bijač.

Utakmica za broncu igra se u nedjelju 26. siječnja u 17:30 sati.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI