Dalić: ‘Curilo’ je na sve strane, ali ne mogu ništa zamjeriti svojim dečkima koji jedva čekaju odmor

Varaždin, Vatreni

Hrvatska nogometna reprezentacija upisala je protiv Tunisa prvi poraz od neke afričke reprezentacije, a bila je to i prva izgubljena utakmica vatrenih u Varaždinu.

Prijateljski dvoboj na kraju sezone nije imao pravu svrhu, no, izbornik Zlatko Dalić ipak je pronašao nekoliko pozitivnih stvari.

“Bila je ovo dobra prilika vidjeti što možemo i što ne možemo. Teško je bilo napraviti nešto poslije Walesa, naći motiv, pogotovo protiv Tunisa koji čeka Afrički kup nacija. Mladi igrači su tu, dolaze, ali treba im još utakmica. Osjećaju se grč, strah i nervoza, no ovakve utakmice upravo tome i služe. Treba strpljenja. Nakon poraza uvijek slijede kritike, a prvo je poluvrijeme bilo izrazito loše. Drugo je bilo bolje, ali ima stvari koje treba popraviti.”

Hrvatska je prije nekoliko dana u Osijeku izborila važnu pobjedu nad Walesom i s velikom dozom optimizma može ući u rujanski nastavak kvalifikacija za Euro.

“Nikada nije lijepo izgubiti, pa tako ni sada, na kraju sezone. Ipak, vidjeli smo uoči rujna koliko nas muči taj suparnički protunapad i to moramo riješiti. ‘Curilo’ je na sve strane, ali nemam što zamjeriti svojim dečkima koji jedva čekaju odmor. Pokušali smo igrati s tri stopera, s obzirom na probleme s kontinuitetom naših bočnih igrača te izostanke Strinića, Pivarića i Vrsaljka. Međutim, to nije funkcioniralo i nismo se mogli suprotstaviti tuniškoj okomitosti,” prenosi hns-cff.hr.

Moramo sve posložiti za rujanski nastavak kvalifikacija. Nećemo gledati druge rezultate, nego samo sebe i pokušati skupiti svojih 15 bodova,” zaključio je Dalić.

NOGOMET