Dalić i bez Roga, Bradarića i Vlašića: Vjerujem u sebe i svoj rad

Dalić

Nakon Ivana Rakitića i Ante Rebića, još će trojica hrvatskih reprezentativaca morati preskočiti nadolazeće utakmice s Walesom i Tunisom.

Po završetku revijalne utakmice u Omišu, uoči polaska na riječki dio priprema za lipanjske utakmice, izbornik Zlatko Dalić potvrdio je kako reprezentativnu akciju napuštaju Nikola Vlašić, Marko Rog i Filip Bradarić.

Nikola Vlašić ima poteškoće nakon zadobivenog udarca u gležanj, Marko Rog udarca u mišić, a Filip Bradarić udarca u rebra te je procjena liječničke službe hrvatske reprezentacije kako ne bi bili spremni za kvalifikacijski susret s Walesom u Osijeku iduće subote.

Izbornik Dalić stoga ih je oslobodio i prijateljske utakmice s Tunisom u Varaždinu tri dana poslije.

“U nedjelju se priključuje Kovačić, poslije toga stiže i Lovren – nadam se kao prvak Europe – a nažalost imamo puno drugih problema. Definitivno otpadaju Vlašić, Rog i Bradarić, koji neće ni putovati u Rijeku. Trebaju mi samo potpuno spremni igrači, oni koji su na 100 posto,” pojasnio je Dalić nakon utakmice u Omišu i dodao:

“Sada počinjemo s ozbiljnim radom u sklopu priprema za utakmicu s Walesom. Vjerujem u sebe i svoj rad te u svoje igrače i vjerujem da ćemo pobijediti. Nemamo velikog izbora oko postave, ali naći ćemo najkvalitetnija rješenja. Bit će to zahtjevna utakmica, jedna od ključnih za plasman na Europsko prvenstvo, s ta tri boda bili bismo puno mirniji. No, Wales ima dobru momčad, čak i prema naprijed, ali moramo preuzeti ulogu favorita. I hvala osječkim navijačima na unaprijed rasprodanom stadionu.”

Zahvalio se navijačima: “Hvala Omišu i Dalmaciji na lijepoj dobrodošlici i lijepoj utakmici, došli smo s velikim veseljem. Najvažnije je bilo da se nitko ne ozlijedi, željeli smo biti profesionalni i korektni. Ovo je bio praznik nogometa.”

NOGOMET