Dalić: Imam svoj cilj i plan, u njega vjerujem i ništa me neće omesti!

AT&T

Hrvatska nogometna reprezentacija u noći s utorka na srijedu, u 4 sata po našem vremenu, igra prijateljski pripremni dvoboj s Meksikom u Dallasu.

Nakon što je dao slobodno nekolicini prvotimaca (Modrić, Mandžukić, Perišić, Subašić, Brozović, Kalinić), izbornik Dalić imat će priliku isprobati nekoliko imena iz drugog plana, kao što su oporavljeni Marko Pjaca ili povratnik u reprezentaciju Ante Rebić.

“Plan je bio da podijelimo vrijeme igračima i da se šestorica ranije vrate kući, te da protiv Meksika priliku dobiju drugi igrači. Primjerice, bio bi veliki rizik da Modrić igra opet nakon svog oporavka od ozljede, a jako dobro znam njegove kvalitete i ne moram ga dodatno provjeravati. Imam svoj cilj i svoj plan. U njega vjerujem, tako radim i ništa me neće omesti”, rekao je Dalić

“Znam zbog čega sam izabrao ovako jake utakmice – mogli smo ostati u Europi, pobijediti nekoga tri ili četiri razlike, i onda bi se stvorila velika euforija, s velikim nadanjima i ambicijama. Želim se uvjeriti u stvarno stanje stvari, s obzirom da Hrvatska ima sjajnu reprezentaciju, sjajne igrače, ali nažalost nemamo objektivno moguće rezultate. Na Europskim i Svjetskim prvenstvima nismo prošli kako treba još od Francuske ’98, a zadnji uspjeh doživjeli smo pod Bilićem 2008. godine plasmanom u četvrtfinale. Problem postoji, a nije uvijek izbornik kriv što ne prođemo skupinu. Nekad su krivi i igrači. Želim naći prave razloge i riješiti problem kako bismo ostvarili jedan pravi, adekvatan rezultat”, piše hns-cff.hr.

Američka turneju izborniku će ponuditi dio odgovora uoči nadolazeće svjetske smotre.

“Vidio sam mnogo stvari protiv Perua, vidjet ću i protiv Meksika i znat ću potom odlučiti. Dogovorio sam se sa spomenutom šestoricom da mogu otići jer želim vidjeti, naprimjer, Rebića, Kovačića, Pjacu, Kramarića u odnosu na Perišića, Mandžukića, Brozovića i Kalinića, te onda donijeti odluku. Ne mogu dopustiti da se igrači ‘švercaju’ i da igraju zbog imena. Ne igraju imena, igra reprezentacija. Opet, ovo nam je zadnja provjera prije završnog okupljanja u svibnju, zadnja šansa da isprobam neke pojedince te je i zbog toga pao dogovor o odlasku šestorice”, naglasio je.

Meksiko je vrlo kvalitetan suparnik, a poslužit će i kao priprema za ogled s Messijevom Argentinom na najvećoj pozornici.

“Izrazito poštujemo Meksiko, oni su fantastična momčad, pogotovo u dobroj atmosferi kakva će i ovoga puta biti na stadionu. Neće nam biti lako, ali očekujem da će Hrvatska odigrati dobru utakmicu, da će moji igrači pružiti dobru partiju. Bit ćemo agresivni, držati se svog stila jer ćemo ga koristiti i na Svjetskom prvenstvu. Argentina je, smatram, jedan od glavnih favorita za naslov u Rusiji, ali prvenstveno smo usredotočeni na Nigeriju, prvog suparnika u skupini”, zaključio je izbornik Dalić.

NOGOMET