Dalić: Nećemo sada sjesti i plakati, idemo raditi!

Ulica Zlatka Dalića

Hrvatka nogometna reprezenacija je u španjolskom Elcheu doživjela najteži poraz u povijesti! U premijernom nastupu u Ligi nacija Vatreni su čak šest puta morali po loptu u mrežu, a nisu zabili niti jedan gol.

“Igrali smo odlično u prvih 20 minuta, imali tri ‘zicera’, radili smo ono što smo se dogovorili, ali dogodio nam se raspad sustava nakon drugog španjolskog gola. Počeli smo igrati svatko za sebe, izgubili smo koncentraciju, a Španjolska je dobila sigurnost i moć te nastavila stvarati situacije koje nismo mogli rješavati,” analizirao je izbornik Zlatko Dalić.

Hrvatska nije izgledala kao svjetski viceprvak, bez obzira na to što su se od reprezentacije oprostili Subašić, Ćorluka i Mandžukić te nije bilo Lovrena, Rebića i Kramarića.

U ranoj fazi utakmice ozlijedio se i Vrsaljko: “Jedvaj nije igrao jer je bio ozlijeđen, a želio sam probati Roga na desnom beku. Znam da mu nije lako prilagoditi se jer je vezni igrač, no nemamo pravu zamjenu za Vrsaljka i moramo je naći s obzirom na Vrsaljkove zdravstvene poteškoće.”

“Vidio sam već na poluvremenu kakva je situacija i tražio sam da se pokušamo vratiti kroz kompaktnost. No, dogodilo se tako kako se dogodilo, i bolje sada nego kasnije. Sve loše nam se skupilo u jednoj večeri. Neću sada donositi odluke o igračima, pokušavamo iskristalizirati momčad za kvalifikacije za Europsko prvenstvo, a u Ligi nacija pokušat ćemo nadoknaditi ovaj poraz. Pritom ćemo vidjeti tko može, a tko ne može”.

Španjolska je s novim izbornikom i velikim brojem novih igrača otvorila novu stranicu u svojoj nogometnoj povijesti: “Igrači su svjesni da dok smo bili momčad i držali raspored te igrali svi za jednog, sve je funkcioniralo kako treba. Čim smo to napustili, bio je kraj. Protiv ovakve Španjolske ne može se na silu – imaju posjed i taktiku na vrhunskoj razini, s dubinskim su utrčavanjima okomitiji nego prije, a nama su stvarali višak otvarajući bokove.”

“Naravno da mi je ovo najteži trenerski trenutak u karijeri, ali i to je život, moramo prihvatiti što se dogodilo. Čestitke Španjolskoj na sjajnoj igri i velikoj pobjedi. Nama nije lako, ali moramo izvući pouke i ići dalje. Nećemo sjesti i plakati, idemo raditi,” prenosi hns-cff.hr Dalićeve riječi.

NOGOMET