Dalić otputovao u Moskvu na ždrijeb: Nadam se da mi ovo neće biti zadnji put

Dalić

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić otputovao je u Moskvu, gdje se u petak održava ždrijeb Svjetskog prvenstva.

“Nemam nekih posebnih želja. Htio bih da izbjegnemo najbolje reprezentacije svijeta u skupini, kao što su Njemačka, Brazil, Argentina i Španjolska,” naglasio je Dalić.

“Nema tamo slabih protivnika, najboljih 32 će biti na Svjetskom prvenstvu i mi znamo svoj cilj.”

Dalić je preuzeo Hrvatsku prije posljednje utakmice kvalifikacijske skupine protiv Ukrajine, a uspješno je vodio reprezentaciju i u dodatnim kvalifikacijama protiv Grčke.

“Nisam radio nikakve prognoze ždrijeba. Nisam imao razloga za to. Očekujemo dobar rezultat, imamo za to kvalitetu. Najbitnije je da budemo svi spremni. Prvi korak je da prođemo grupu, a onda idemo po korak. Znam da to možemo i da imamo pravu reprezentaciju.”

“Vjerovao sam u ekipu i sebe, imam uvijek ambicije. Pred nama je težak put. U jednom danu se okrene život. Pratim naše igrače, stalno sam u kontaktu s nekima od njih. Najbitniji je da budemo svi zdravi, a u ovih šest mjeseci najvažnije je da vidimo tko je u kakvoj formi i da izaberemo najbolje,” istaknuo je.

Svjetsko prvenstvo u Rusiji igra se od 14. lipnja do 15. srpnja iduće godine. Ždrijeb je na rasporedu u petak od 16 sati po hrvatskom vremenu.

“Ovo će biti prekrasan doživljaj, kad se nađete u svjetskoj eliti. Za to sam radio cijeli svoj život, borio se zadnjih 12 godina. Nadam se da ovo neće biti zadnji put i da ćemo imati još ovakvih prilika, i za mene i za reprezentaciju.”

“Čekamo da vidimo ždrijeb pa ćemo onda tražiti kamp.”

Kratko se osvrnuo na trenutnu situaciju u Hrvatskom nogometnom savezu i nije izravno podržao aktualnog predsjednika Šukera.

“Idem na ždrijeb, to je moj stav oko izbora u HNS-u.”

NOGOMET