Dalić, Tucak, Srbić, Sinkovići na 60. rođendanu zagrebačkog KIF-a

kif-zlatko-dalic-3

Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu svečanom je proslavom na kojoj se okupilo više od 400 uzvanika obilježio 60. uspješnih godina rada. Brojni uglednici čestitali su jednoj od najcjenjenijih znanstvenih i obrazovnih ustanova, a brojni bivši studenti, danas redom svjetski uspješni treneri i sportaši podijelili su svoja iskustva i zahvalili se na dragocjenom stečenom znanju.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić prisjetio se vremena studija te istaknuo koliko mu je obrazovanje pomoglo u svjetskom uspjehu.

kif-zlatko-dalic-5

“Na Kineziološkom fakultetu naučio sam mnoge stvari koje danas upotrebljavam u svom poslu i radu s nogometnom reprezentacijom. Jedna od najvažnijih je ona o programiranju treninga što znači kako na najpametniji način opteretiti ekipu da bi dobili najbolje rezultate,“ istaknuo je izbornik Vatrenih i zahvalio Kineziološkom fakultetu: “Za doba studiranja vežu me najljepše uspomene te sam iznimno zahvalan svim profesorima koji su znali pretočiti znanost u praktično znanje koje danas primjenjujem na terenu.“

Na šest uspješnih desetljeća KIF-u su čestitali brojni sportski uglednici kao što su izbornik vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak, kondicijski trener hrvatske vaterpolo reprezentacije Pero Kuterovac, kondicijski trener hrvatske nogometne reprezentacije Luka Milanović, veslači Valent i Martin Sinković, gimnastičari Tin Srbić i Marijo Možnik te brojni drugi.

Uzvanicima su se, između ostalih, obratili veleposlanica Narodne Republike Kine u Hrvatskoj Erwen Xu.

Dekan Kineziološkog fakulteta prof. dr. sc. Tomislav Krističević zahvalio se djelatnicima, studentima, suradnicima i ostalim prijateljima Kineziološkog fakulteta na šest desetljeća uspješnog rada te u nadolazećoj godini najavio brojne nove izazove u području zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti, obrazovanja i znanosti.

“Biti dio ove priče čini me ponosnim, danas ponosnim dekanom, a nekad ponosnim studentom. Od tih ranijih dana pa sve do danas imao sam sreću da radim ono što volim. Danas s punim pravom mogu reći da ova ustanova nije samo fakultet, ona je i obitelj i prijatelji. Tako je bilo posljednjih 60 godina, te vjerujem da će tako ostati i u narednim godinama.”

kif-zlatko-dalic-1

Ovom prilikom dodijeljene su i nagrade te priznanja najboljim studentima, profesorima, suradnicima i partnerima fakulteta.

Kineziološki fakultet već je niz godina na vrhu ljestvice najpopularnijih hrvatskih fakulteta, a od osnutka 1959. godine iznjedrio je značajan broj stručnjaka koji danas rade u području sporta diljem svijeta. Diplomom Sveučilišnog studija na KIF-u može se pohvaliti čak 5933 studenata, a njih 221 obranilo je doktorski rad. Preddiplomski stručni studij do sada je završilo 3459 studenata, a diplomski stručni studij njih 485. Fakultet je do sada prihvatio čak 117 studenata u razmjeni, dok je na edukaciju u više zemalja svijeta poslao njih 93. Tu su i 32 Erasmus+ ugovora ali i 30 do sada potpisanih bilateralnih sporazuma. KIF je organizator više od 70 znanstvenih i stručnih konferencija u kojima tradicionalno sudjeluju neki od najcjenjenijih stručnjaka iz cijelog svijeta. Fakultet je do sada objavio više od 60 knjiga, a već 48 godina izdavač je časopisa Kinesiology. Jedan od najvećih ponosa fakulteta je Centar za znanstvena istraživanja u sklopu kojeg se nalazi čak 11 istraživačkih laboratorija u kojima se provode temeljna, primijenjena i razvojna istraživanja, kao i Sportski dijagnostički centar kojeg posjećuju mnogi vrhunski sportaši.

NOGOMET OSTALI SPORTOVI
Tagged with: ,