Santarelli objavio popis odbojkašica na koje računa za olimpijski kvalifikacijski turnir u Nizozemskoj

Hrvatska, odbojka

Izbornik ženske odbojkaške reprezentacije Daniele Santarelli objavio je popis kandidatkinja za pripreme za olimpijski kvalifikacijski turnir, koji će se održati 7. do 12. siječnja iduće godine u nizozemskom Apeldoornu.

Okupljanje odbojkašica zakazano je za 27. prosinca, a pripreme će Hrvatice odraditi u bugarskoj Sofiji, gdje će odraditi i nekoliko utakmica.

Santarelli je pozvao 14 igračica: Bernarda Brčić (tehničar), Lea Deak (tehničar), Samanta Fabris (dijagonala), Sanja Gamma (dijagonala), Lucija Mlinar (primač), Karla Klarić (primač), Matea Ikić (primač), Katarina Pavičić (primač), Ema Strunjak (srednji bloker), Martina Šamadan (srednji bloker), Beta Dumančić (srednji bloker), Božana Butigan (srednji bloker), Rene Sain (libero), Nikolina Božičević (libero),

Pretpoziv su dobile Lea Cvetnić, Dinka Kulić, Katarina Luketić, Ana Matić, Astrid Popić, Nika Stanović, Lara Štimac i Lara Vukasović.

Samo jedna reprezentacija plasirat će se na Olimpijske Igre, a hrvatskim odbojkašicama suparnice u skupini su Belgija, Njemačka i Turska.

OSTALI SPORTOVI