Dalić: Vratio nam se sav naš trud, sva naša vjera i nada!

Ćorluka, Modrić, Brozović

Hrvatska nogometna reprezentacija ušla je u četvrtfinale Svjetskog prvenstva gdje će snage odmjeriti s domaćinom Rusijom.

[VIDEO] Subašić junak Vatrenih, Hrvatska nakon drame penala izborila četvrtfinale s domaćinom!

“Čestitke našim igračima na pobjedi i prolasku u četvrtfinale. Imali smo uistinu težak put, primili smo gol u prvoj minuti pa se vratili, onda smo imali stopostotnu Rebićevu šansu pa promašili kazneni udarac. Zatim smo promašili drugi i treći jedanaesterac, ali na kraju smo opet ostali snažni, čvrsti, staloženi i dobili utakmicu. Tu su kvalitetu dečki pokazali. Kada je Modrić promašio, svima je na pameti bio onaj Beč, ali sreću smo morali zaslužiti i to smo učinili. Vratio nam se sav naš trud, sva naša vjera i nada. Rekao sam da se bez sreće ne može ništa u životu,” istaknuo je nakon slavlja izbornik Dalić.

Veliki okršaj za ulazak među četiri najbolja na svijetu igra se u subotu od 20 sati po našem vremenu u Sočiju.

“Moramo se odmoriti, a onda nas čeka težak posao protiv domaćina koji je zasluženo među osam najboljih. Ne smijemo se opustiti, nego moramo biti još stabilniji. Nema posustajanja, premda moramo biti sretni zbog svega što smo do sada napravili. Ipak, mi možemo i više. Nama je svaka utakmica finale, a Rusija ne bi prošla skupinu i izbacila Španjolsku da nešto ne vrijedi. Moramo biti oprezni, a cijeli će svijet uživati u tom susretu jer pobjeda donosi bitku za finale. Bit će to spektakl!”

Ovo nas može samo ojačati!

Dramatična pobjeda proslavila se diljem Hrvatske i svijeta, gdje god ima naših ljudi…

“Treba odigrati i ovakvu utakmicu, ona će nas još više povezati i dati nam još više snage. Nismo igrali sjajno, no igralo se na rezultat. Mnoge su momčadi s odličnim pojedincima već ispale – oni koji umiru u ljepoti odlaze kući – i prolaze samo prave momčadi, a mi smo pokazali da to jesmo. Igra se na rezultat i vjerovali smo i nakon promašenog kaznenog udarca. Ovo je zasad bila najdramatičnija utakmica, ali najvažnija je uvijek ona sljedeća. Nikome nije bilo lako ovo gledati i mislim da nas to može samo ojačati. Morali smo se vraćati, dići, i sada svojim igračima vjerujem još i više. Raduje me da smo dobili ratničku utakmicu, koja je bila drugačija od onoga što smo željeli. Ovo je bila naša utakmica istine i potvrdili smo dobre nastupe iz skupine. Želimo učiniti svoju državu ponosnom i moramo biti sretni,” dodao je Dalić.

Nije u šoldima sve…

Vratar Subašić bio je junak raspucavanja, a kapetansku crtu pokazao je Luka Modrić

“Subašić je večeras bio naš junak, ne brani se svaki dan tri kaznena udarca. Izvukao nas je kad je najviše trebalo – uvijek netko iskoči, večeras je to bio on i hvala mu. Fasciniraju Modrićeva hrabrost i odlučnost da opet puca, preuzeo je odgovornost kao pravi kapetan i pogodio. To govori sve o njemu. Sam je rekao da će pucati, a zamislite da nije zabio. No, to je snaga i kvaliteta velikih igrača kao što je Luka.

Embed from Getty Images

NOGOMET