Subašić: Najvažnije je da smo prošli, da se hrvatski narod veseli!

Vukojević, Subašić

Vratar Danijel Subašić bio je glavni junak slavlja nad Dancima u osmini finala Svjetskog prvenstva. U dramatičnom raspucavanju ‘skinuo’ je čak tri penala te je usmjerio put Vatrenih prema Sočiju i četvrtfinalu s domaćinom Rusijom!

“Tu je bilo malo lutrije, malo iskustva, malo rituala, i malo instinkta. Prošle sam godine obranio pet jedanaesteraca, a ove sam ih pet dotaknuo, a nisam obranio niti jedan. I to je život. Najvažnije je da smo prošli, da se hrvatski narod veseli – ova je pobjeda za njih!”

Danska je rano povela, no, Vatreni su ekspresno izjednačili…

“Teško je kad se primi pogodak u prvoj minuti, ali pokazali smo karakter. Nisam tada ni vidio loptu, činilo mi se na kraju i da ide izvan okvira, no naposljetku je ušla pored vratnice.”

Suba se prisjetio nesretnog ispadanja od Portugala, prije dvije godine na Euru u Francuskoj.

“Nismo bili na razini na kojoj smo igrali u skupini, ali smo se borili, davali sve od sebe po sparnom vremenu. Sada smo prošli stepenicu koja bi mogla biti ključna, s obzirom da mi je kroz glavu prolazilo i kako smo izgubili od Portugala u predzadnjoj minuti. Mislim da smo zaslužili nagradu s obzirom na to kako radimo. Nije to bila utakmica za pamćenje, ali smo prošli.”

Feštalo se u Nižnji Novgorodu, ali i diljem Hrvatske…

“Sada je sve super, treba malo proslaviti, a onda se okrenuti četvrtfinalu! Rusi su također dobra momčad i dat ćemo sve od sebe da ih preskočimo. Igraju kod kuće, ali neće to imati previše veze. Idemo stepenicu po stepenicu.”

NOGOMET