Dalmatinski derbi na Starom placu!

Marko Grčić RK Sinj

Treće kolo Prvenstva Hrvatske u ragbiju donosi nam prvi ovogodišnji susret dalmatinskih prvoligaša. U subotu 17. listopada od 15 sati na Starom placu ragbijaši Nade dočekuju momčad Sinja. Nakon vrijedne pobjede u Zagrebu splitski ragbijaši u pozitivnom ozračju iščekuju subotnji susret. Željni da pred svojom publikom ponove kvalitetnu i angažiranu igru te snagu i moć pozitivnog momčadskog duha, koji je ponovno zavladao u svlačionici splitske momčadi.

U subotu, protiv sinjske momčadi, Nada će tražit potvrdu solidne igre i nastavak pozitivnih rezultata. Splitska momčad ove sezone ima želju da konačno nakon tri godine dohvati startnu jedinicu te finalni susret za prvaka ponovno dovede u Split. Da bi se te želje pretvorile u stvarnost nakon pobjede nad aktualnim prvakom u Zagrebu ove subotu treba ostvariti pobjedu nad standardno neugodnim lokalnim rivalom. Momčad Sinja nakon utakmice u finalu Kupa dobila je dva tjedna vremena da se pripremi za ogled u Splitu. Ove jeseni i oni muku muče s kompletiranjem momčadi i stalnošću sastava.

Susret dvaju dalmatinskih ragbijaških klubova tradicionalno je izazivao pažnju javnosti te je splitski klub, zbog veličine gledališta i mogućnosti osiguranja svih zaštitnih mjera, zatražio dozvolu od lokalnog stožera Civilne zaštite za prisustvovanje 200 gledatelja na subotnjem susretu.

(Foto: B. Rožman)

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: , ,