[PRIJENOS UŽIVO] Hrvatski ragbijaški klasik Nade i Mladosti na Starom placu!

Nada- Mladost 2021 1

Ove subote od 15 sati na Starom placu igra se utakmica II kola Prvenstva Hrvatske u ragbiju između Ragbi kluba Nada i momčadi HARK Mladosti. Dvije ponajbolje hrvatske momčadi ponovno će odmjeriti snage na igralištu podno Marjana. Momčadi,čiji su susreti kako kvalitetom tako i neizvjesnošću posljednjih nekoliko sezona značajno obilježili hrvatski ragbi, ponovno će u borbu za bodove na početku ovogodišnje jesenske natjecateljske sezone.

Zagrebačka momčad proteklog je vikenda, u prvom kolu PH, na svom Krtičnjaku,svladala momčad Sinja rezultatom 43:24. U jednoj zahtjevnoj, dinamičnoj utakmici punoj rezultatskih preokreta, momčad Mladosti pokazala je moć, upornost, čvrstoću karaktera te zavidnu efikasnost na početku sezone.Na Stari plac dolazi ohrabrena dobrim startom te silno motivirana i spremna da podijeli megdan s velikim rivalom.

Nakon prošlotjedne odgode susreta sa Zagrebom na zahtjev i molbu zagrebačke momčadi, Nadi je ovo prvi prvenstveni susret u novoj sezoni. Ambicije splitskog kluba godinama su nepromijenjene. Nada svaku sezonu starta sa željom da bude najbolja. Posljednjih godina te ambicije i želje splitske momčadi kosile su se s ambicijama momčadi zagrebačkih akademaca što je rezultiralo izvanrednim rivalstvom te krajnje uzbudljivim i neizvjesnim natjecanjima u okviru Hrvatskog ragbijaškog saveza.
Uvjereni smo da nas i ove subote iščekuje krajnje uzbudljiv i neizvjestan susret.

Dvije ponajbolje hrvatske momčadi, s mnoštvom vrlo kvalitetnih igrača, u subotu će istrčati na Stari plac uz samo jednu želju da se nakon 80 minutne borbe njihova momčad nadvisi velikog rivala.

Hrvatski ragbijaški derbi na Starom placu Nada – Mladost sudit će Ivan Zelić.

Budući da će na samoj utakmici moći biti nazočno samo 100 gledatelja Ragbi klub Nada u suradnji s partnerima omogućio je praćenje utakmice na svom YouTube kanalu.

(Foto: M. Bubrić i B. Rožman)

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: , ,