Dalmatinski derbi u Sinju, uskoro počinje i novi reprezentativni ciklus

N- ZG Plazibat vs Newton, Conci

Treće kolo PH u ragbiju donosi nam susret dalmatinskih prvoligaša u Sinju. Nakon povijesnog osvajanja Kupa Hrvatske, momčad Sinja u ovogodišnju prvoligašku utrku ušla je bez nekoliko kvalitetnih pojedinaca. Neigranje Pavlovića, Budimira, Mastelića i Penića itekako se osjetilo u prvom susretu protiv ove godine pojačanog Zagreba. Unatoč tradicionalnoj upornosti i zalaganju sinjska momčad nije djelovala dovoljno sinkronizirano i ostavljala je previše prostora iskusnom Newtonu koji je znalački zagrebačku momčad odveo do pobjede.

Ove subote u Sinj dolazi branitelj naslova momčad Nade. Momčad Marka Grčića trebat će zaboraviti prošlotjednu utakmicu i protiv Nade dati sve od sebe kako bi bili ravnopravan partner splitskoj momčadi. Iako bez Čorića, Jurčevića i Rossa te ozlijeđenih Lerotića i Jelavić-Mitrovića splitska momčad pokazala je protiv Mladosti da uz taktičku zrelost, disciplinu te izvanredan voljni moment svih igrača, može nadoknaditi izostanak vrsnih pojedinaca. Ohrabreni značajnom pobjedom ali što je još važnije vrlo kvalitetnom igrom, napunjeni samopouzdanjem i optimizmom, putuju u Sinj na ogled rivalu sa Trnovače. Susreti Sinja i Nade u posljednjih nekoliko sezona izazivali su pažnju ljubitelja ragbija pa ne sumnjamo da će tako biti i ove subote. Obje momčadi još uvijek raspolažu s dovoljnim brojem kvalitetnih igrača koji mogu promijeniti tijek utakmice i izmamiti uzdahe i oduševljenje gledatelja.

RK Sinj – RK Nada
Igralište SC Andrija Alčić i Ivica Poljak Sokol“, 16 sati

Pred nama je i ciklus utakmica reprezentacije u okviru Prvenstva Europe. Hrvatska reprezentacija 5. listopada gostuje u Oxfordu gdje će igrati prijateljski susret sa studentima jednog od najpoznatijih i najprestižnijih svjetskih sveučilišta. Nakon Oxforda očekuju nas utakmice protiv Izraela u Zagrebu 12. listopada te protiv Cipra 19. listopada u gostima pa će svi reprezentativni kandidati zasigurno dati sve od sebe da osiguraju mjesto u državnoj momčadi.

Nakon što su s uspjehom apsolvirali uvijek teško i zahtjevno gostovanje u Sinju, momčad Zagreba ove subote na svom Rudešu dočekuju slovenskog prvaka, momčad Ljubljane. Nakon dugoočekivane prvenstvene pobjede u Sinju sada će tražiti potvrdu vrijednosti protiv najbolje slovenske momčadi. Pridošla pojačanja unijela su sigurnost, taktičku mudrost i čvrstoću u redove zagrebačkih lavova. U pozitivnom ozračju, napunjeni optimizmom čekaju ogled s renomiranim suparnikom.

RK Zagreb – RK Ljubljana
Igralište na Rudešu 15 sati

(Foto: P. Lerotić i B. Rožman)

OSTALI SPORTOVI