Juniorski Grand prix Croatia u Zagrebu: Najviše očekujemo od Hane Cvijanović, ulaz u Ledenu dvoranu je besplatan

Hana Cvijanovic

U Zagrebu se održava prvo ovosezonsko natjecanje u umjetničkom klizanju. Juniorski Grand prix Croatia kup u Ledenoj dvorani Doma sportova okupit će 125 klizačica i klizača iz 36 zemalja svijeta.

Ovo je važno natjecanje na kojem mladi klizači ostvarivati norme za mnogobrojna natjecanja do kraja sezone.

Naše klizače predstavljat će najbolja mlada klizačica Hana Cvijanović, zatim Josipa Jagodić i Lorena Čizmek te u muškoj konkurenciji Charles Henry Katanović.

Najviše očekujemo od Hane, koja je već prošle godine odskakala od svojih vršnjaka i ovo je za nju važna sezona jer ju očekuje nastup na Europskom prvenstvu. Bila je na ljetnim pripremama u Rusiji i Italiji, te mora zadržati formu na visokoj razini do kraja siječnja i Europskog prvenstva.

“U Zagrebu je sjajna ekipa, Japanci su stigli u jakoj konkurenciji, zatim Korejci, Kinezi, a prvi put nam je ovdje i Mongolija, pa se veselimo druženju i sjajnim izvedbama mladih klizača. Zahvaljujemo Gradu Zagrebu na pokroviteljstvu juniorskog Grand Prixa, jer smo na taj način mogli otvoriti vrata baš svima , odnosno ulaz za sve dane natjecanja je besplatan,” izjavila je predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza i Organizacijskog odbora Grand prixa Morana Paliković Gruden.

ZIMSKI SPORTOVI