Damir Bošnjak na putu za Rio: “Bilo je teško očekivati pozivnicu zbog malog broja natjecatelja u streljaštvu na Paraolimpijskim igrama”

Damir Bošnjak, hpo

Hrvatski strijelac Damir Bošnjak dobio je pozivnicu od Međunarodnog paraolimpijskog odbora u Bonnu, kojom je osigurao svoje mjesto u Rio de Janeiru.

Damir je za nastup na Paraolimpijskim igrama ispunio MSQ normu u disciplinama P1 zračni pištolj 10 metara i P4 pištolj slobodnog izbora 50 metara. Streljaštvo osoba s invaliditetom time nastavlja niz nastupa na Paraolimpijskim igrama.

Dobivanje pozivnice označava i povratak Damira Bošnjaka na najveću svjetsku scenu, budući da je bio sudionik Paraolimpijskih igara u Ateni 2004. gdje je izborio finale i Pekingu 2008., gdje je zauzeo deveto mjesto.

“Nadao sam se pozivnici, ali bilo je teško očekivati da ću je i dobiti zbog stvarno malog broja natjecatelja u streljaštvu na Paraolimpijskim igrama. Nastup na Igrama za svakog sportaša je kruna karijere i moja je sreća da mogu pokazati svoje mogućnosti na natjecanju koje ima takvu tradiciju i značaj u svijetu,” izjavio je Damir.

Bošnjak će prije puta u Rio početkom svibnja nastupati s reprezentacijom Hrvatskog streljačkog saveza osoba s invaliditetom na jakom međunarodnom natjecanju u Njemačkoj na kojemu će nastupati i strijelci bez invaliditeta iz cijelog svijeta. (hpo.hr)

PARAOLIMPIJCI