Muslim: “Dobro smo pripremljeni za Italiju i sve je spremno za odličnu utakmicu”

Hrvatska - Mađarska, vaterpolo

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nakon nedavne pobjede nad Rusijom i priprema u Splitu, u odličnom je raspoloženju otputovala u talijansku Siracusu gdje će u utorak 10. svibnja u 19 sati odigrati utakmicu šestog, posljednjeg  kola u skupini  C FINA Svjetske lige.

Talijani su na vrhu je ljestvice sa svih pet pobjeda, a Barakude su u prosincu prošle godine svladali s minimalnih 9:8. o

“U Italiju odlazimo dobro pripremljeni. Očekujemo tešku utakmicu, no, ukoliko pokažemo sve što možemo vjerujem da možemo pobijediti. Atmosfera u ekipi je odlična, sve je spremno za jednu zanimljivu vaterpolsku utakmicu,” izjavio je Petar Muslim.

Na utakmicu s Italijom otputovali su: Marko Bijač, Ivan Marcelić, Luka Lončar, Boris Pavlović, Ivan Milaković, Marko Macan, Maro Joković, Anđelo Šetka, Petar Muslim, Ante Vukičević, Loren Fatović, Antonio Petković i Andro Bušlje. Stručni stožer čine: izbornik Ivica Tucak, Ivan Asić i Damir Luketić.

“Iako nismo u kompletnom sastavu napravit ćemo sve što možemo da odigramo dobru utakmicu i pariramo Italiji,” zaključio je Marko Bijač.

Hrvatska bi pobjedom s dva pogotka razlike izborila prvo mjesto i plasman u Kinu na završnicu FINA Svjetske lige, no, već ranije je izbornik najavio kako mu ovo natjecanje nema rezultatski imperativ i kako se ne uklapa u njegove planove u pripremama za Olimpijske igre u Riju.

Podsjetimo, Hrvatska će na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru igrati u grupi B. Protivnici našoj reprezentaciji su SAD, Španjolska, Francuska, Crna Gora i Italija.
U grupi A igrat će Srbija, Grčka, Brazil, Australija, Japan i Mađarska. Hrvatska vaterpolo reprezentacija prvu utakmicu igra protiv Amerikanaca. Prve četiri reprezentacije iz svake skupine izborit će četvrtfinale.

FINA Svjetska liga, Skupina C:
1. Italija 5 5 0 75:39 15
2. Hrvatska 5 4 1 74:37 12
3. Rusija 6 2 4 65:75 6
4. Turska 6 0 6 34:97 0

VATERPOLO VODENI SPORTOVI