Dan rukometa u Hannoveru: Očekujem od starijih igrača da podnesu malo veći teret

Duvnjak, HRS

Hrvatske rukometašice i rukometaše ponovno očekuje dvostruki program s Njemačkom. Nakon utakmica u zagrebačkoj Areni vrijeme je ‘uzvrat’ u Hannoveru, Červarovi izabranici na teren će od 14.30 sati, dok će djevojke pod vodstvom Nenada Šoštarića u akciji biti od 17.30 sati.

U odnosu na prvi susret u Zagrebu, izbivat će Zlatko Horvat, Marin Jelinić i Kristijan Bećiri, dok će priliku dobiti Fran Mileta, Lovro Mihić i Marino Marić. Kod rukometašica izostat će učinak Dore Lacković.

“Želimo vidjeti njih u jednom ovako zahtjevnom susretu. Jasno je da će svoju priliku dobiti i Ivan Martinović koji je u Hannoveru doma. Zaslužio je to sjajnim igrama u Bundesligi i na Svjetskom juniorskom prvenstvu. Očekujem od svih, a posebno starijih igrača da podnesu malo veći teret i probamo uzvratiti Njemačkoj. Premda, rezultat nam nije u prvom planu,” najavio je Lino.

“Pokušat ćemo ponovno agresivnom obranom pokvariti planove domaćinu, koji će se sigurno nastojati, uz pomoć punih tribina iskupiti za remi u Zagrebu. Nama je to nova prilika da testiramo naše mlade snage i vidimo kako će reagirati u takvoj situaciji, s punim tribinama, jer toga nema kod nas, ali pritiskom koji dolazi u takvoj situaciji. Kako nema Dore Lacković, želim probati i mladu Emu Guskić. Rezultat je naravno uvijek važan, ali u ovoj situaciji, kada nas nema više od dvije trećine, o tome je bespredmetno razgovarati,” naglasio je Šoštarić.

RUKOMET