Matanović propustio zabiti sedmerac za remi u Njemačkoj: Izbornik može biti zadovoljan, vidio je tko što može

Cindrić, HRS

Nakon minimalnog poraza u zagrebačkoj Areni (25:26) hrvatska muška rukometna reprezentacija s minimalnih 24:23 izgubila je od Njemačke i na gostovanju u Hannoveru.

Prijateljski pripremni dvoboj mogao je i završiti bez pobjednika, ali je Vlado Matanović nakon isteka vremena propustio realizirati sedmerac, kojeg je izborio Cindrić.

Izbornik Červar napravio je nekoliko promjena u sastavu, priliku su dobili igrači poput Martinovića, Mihića…

“Mislim da možemo biti zadovoljni s današnjom utakmicom, promašili smo sedmerac na isteku vremena. Mislim da smo pokazali jednu veliku čvrstinu u odnosu na Zagreb, obrana je bila mnogo bolja i možemo biti zadovoljni s predstavom ovdje pred 12 tisuća ljudi. Mislim da nas nisu nadigrali i da smo zaslužili više od poraza. Iako je Matanović promašio na kraju, moram i njih pohvaliti, i mlađe igrače. Mislim da smo na dobrom putu, dobro mislimo, dobro radimo. Trebamo biti mirni, da ne bude povreda, da još ispravimo nedostatke i da se igrači u klubovima još bolje pripreme,” poručio je strateg Hrvatske.

“Bolja igra nego u Zagrebu, pogotovo u prvom poluvremenu gdje je obrana bila na jednoj visokoj razini. Svih 60 minuta pratio nas je Marin Šego koji je odlično odradio posao. Izbornik je puno rotirao, ritam je išao gore dolje, ali mislim da upravo zbog toga izbornik može biti zadovoljan. Vidio je koji igrač što može dati u određenom trenutku na određenoj poziciji. Velika je stvar ovaj posljednji penal za jednog mladog igrača, nebitno je li zabio ili promašio. Nikad nije lijepo izgubiti, ali svi smo ostali zdravi, znali smo koja je uloga ovih utakmica i mislim da smo to i dobili,” istaknuo je Luka Stepančić, koji je zabio pet golova.

“Zadovoljan sam, iako imam još puno mjesta za napredak. Ovaj zadnji sedmerac je jedna velika škola, jedna velika lekcija za mene, nadam se da ću iz ovoga nešto naučiti i da ću zabiti sljedeći put ako dođe do toga. Dečki su bili uz mene i rekli mi digni glavu, hvala im na tome,” nadovezao se Matanović.

(Foto: HRS)

RUKOMET