Daniel Šaškin i Saša Bitterman krenuli u dakarsku avanturu po Peruu

Šaškin, Bitterman, Dakar

Ovogodišnje izdanje legendarnog relija Dakar, koje će se u cijelosti voziti u Peruu, imat će i hrvatsku posadu, nakon devet godina.

Porečanin Daniel Šaškin i Zagrepčanin Saša Bitterman u posadi su sa startnim brojem 382, u posebnom vozilu Can Am Maverick X3, francuskog BBR Teama.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

#dakar #dakarrally #dakar2019

Objavu dijeli Daniel Saskin (@daniel_saskin_croatia)

Natjecatelji su podijeljeni u pet kategorija, najbrojniji su motoristi (138), a slijede automobili (101), ‘quadovi’ (29), vozila »SxS« (35) i kamioni (41).

Šaškin je već bio sudionikom Dakar rallyja, u tandemu s Damirom Brunerom 2009. godine, u prvom južnoameričkom izdanju ovog avanturističkog natjecanja.

“Ne mogu reći da imam lijepe uspomene na svoj prvi Dakar 2009. godine. Sjećam se jedino problema koje smo imali s automobilom. Trebalo mi je puno vremena da se oporavim od svega, zbog financijske krize u Hrvatskoj. Zašto sam se vratio? Jer želim završiti utrku. Kao i u životu, želim završiti kad nešto počnem. Cilj je doći do kraja, ali imamo visoke ambicije. Nemamo iskustva s peruanskim dinama i bit će to sigurno jedna prava avantura,” poručio je Daniel u najavi.

Od Hrvata nastupili su još Tihomir Filipović, Dražen Ćurić i Patrik Polimac, Zlatko Kadrnka, Zvonimir Martinčević, Marin Frčko te Krešimir Kolega. Ove godine će na startu ponovno biti i Čileanac hrvatskih korijena Boris Garafulic, dok je u jednoj argentinskoj posadi, kao suvozač, Tomislav Glavić, rodom Zadranin.

Šaškin i Bitterman su nakon prve etape u ukupnom poretku u konkurenciji automobila na 61. mjestu, s 26:25 minuta zaostatka.

DAKAR 2019 – REZULTATI

OSTALI SPORTOVI