Davis Cup: Britanci uzeli bod u igri parova, Dodig u nedjelju mora pokušati zaustaviti Murraya

Davis Cup, Dodig, Foto Stephen Wake

Davis Cup, Dodig, Foto Stephen WakeHrvatska teniska Davis Cup reprezentacija nakon drugog dana dvoboja kvalifikacija za ulazak u Svjetsku skupinu gubi od Velike Britanije 2:1. U igri parova britanska kombinacija Andy Murray i Colin Fleming s 3:1 u setovima nadigrala je Ivana Dodiga i Matu Pavića. Sada će u nedjelju hrvatskim tenisačima biti posebno teško do konačnog uspjeha, jer prvo treba Dodig dobiti Murraya te se onda nadati kako će i u petom meču stići do preokreta i konačne pobjede.

U odličnoj atmosferi teniskog centra u Umagu u prva dva seta Britanci su dominirali, a odmah na otvaranju iskoristili su tremu i grč, nakon Ćorića, još jednog debitanta, Mate Pavića. Jedan jedini break bio im je dovoljan za set, a napravili su ga odmah na otvaranju na servis Pavića.

U drugom setu dva izgubljena servisa Hrvata, a bez ijedne šanse za break suparnika, za uvjerljivih 2:6.

Treći set bio je pravi teniski praznik u kojem je bilo uzbudljivo do same završnice i 13. igre. Gubili su svoje servise i Dodig i Pavić, ali su ovog puta uspjeli nadoknaditi zaostatak i uvesti set u tiebreak. I tada su Britanci preuzeli inicijativu, vodili, imali i meč loptu, no, dobra igra hrvatskih tenisača, pogotovo na mreži, donosi zadovoljstvo i nagradu u vidu osvojenog seta.

Ipak, kao da se hrvatska kombinacija ‘ispuhala’ u toj trećoj dionici pa za potpuno sustizanje rezultata više nisu imali niti snage ni koncentracije. Odmah je Pavić izgubio svoj servis, a s još jednim breakom u završnici Britanci su potvrdili pobjedu sa sigurnih i dominantnih 6:1.

Nedjelja je dan odluke, samo što će Velikoj Britaniji biti puno lakše do ukupnog slavlja. Prvu meč loptu u svojim rukama ima treći tenisač svijeta Andy Murray, kojem će se od 11 sati na terenu u Umagu suprotstaviti borbeni Ivan Dodig. (Foto: Davis Cup / Stephen Wake)

Davis Cup, Kvalifikacije za Svjetsku skupinu, drugi dan, parovi:
Ivan Dodig / Mate Pavić – Andy Murray / Colin Fleming 3:6, 2:6, 7:6, 1:6

AKTUALNO TENIS

Ostavi komentar