Dinamo i bez Bjelice u prvoj utakmici s Benficom: Pripremit ćemo se za sve moguće situacije

Bjelica, GNK Dinamo

Odlukom disciplinske komisije Uefe trener Dinama Nenad Bjelica suspendiran je jednu utakmicu u Europskoj ligi zbog isključenja u uzvratnoj utakmici šesnaestine finala Europa lige protiv Viktorije Plzen u Zagrebu.

“Isto tijelo donijelo je odluku o kažnjavanju našeg kluba financijskom kaznom u ukupnom iznosu od 63 tisuće eura.

Od toga se 30 tisuća eura odnosi na utakmicu u kojoj je GNK Dinamo bio domaćin Anderlechtu i to zbog paljenja baklji, zakrčenih prolaza i ulaska navijača na travnjak stadiona Maksimir, dok je 33 tisuće eura kazna zbog paljenja baklji, bacanja istih u teren, zakrčenih prolaza te isključenja trenera Bjelice na utakmici protiv Viktorije Plzen.

Ukupno je GNK Dinamo u ovoj sezoni platio 234.000,00 Eura kazne Uefi,” poručili su iz kluba.

“Utakmica se priprema nekoliko dana, a do sat vremena prije utakmice mogu biti s momčadi. Nedostajat će im možda moja energija, ali nije to ništa novo ni za mene. Tijekom utakmice nećemo imati komunikaciju s klupom, ali ćemo se pripremiti za sve situacije. Siguran sam da će moji asistenti napraviti pravi posao. Ni ne treba previše trener u ovakvim velikim utakmicama. Igrači su sami po sebi vrlo motivirani, a i oni će dobiti sve potrebne informacije,” poručio je strateg Dinama.

Zbog ozljede Dinamo u dva okršaja s Benficom neće moći računati niti na kapetana Arijana Ademija.

Dinamo ipak bez kapetana protiv Benfice: Igrao je pod injekcijama i nosio ekipu do povijesnih pobjeda

“Žao mi je što je tako ispalo, ali to je valjda sudbina. Mislim da ne bi bilo fer i korektno prema suigračima, Dinamu i našim navijačima da istrčim u utakmici u kojoj ne mogu dati sto posto od sebe samo zato što sam kapetan. Vjerujem u svoje suigrače da mogu riješiti Benficu i bez mene te sam uvjeren kako ću biti s njima na travnjaku već u četvrtfinalu Europa lige. Do tada će u meni imati najvećeg navijača,” prenosi službena klupska stranica.

NOGOMET