Dinamo krenuo s pripremama, cilj je dupla kruna: Imamo unutarnje rezerve ako odu i Olmo i Oršić

Bjelica

Nogometaši Dinama krenuli su s pripremama za nastavak sezone, uz dva postavljena cilja – obranu naslova prvaka i osvajanje Hrvatskog nogometnog kupa.

U prvom radnom tjednu u novoj godini u kadru trenera Bjelice su vratari Dominik Livaković, Danijel Zagorac, Dinko Horkaš i Renato Josipović, braniči Kevin Theophile, Emir Dilaver, Petar Stojanović, Marin Leovac, Dino Perić, François Moubandje, Joško Gvardiol, Josip Šutalo i Kim Hyun Woo, vezisti Arijan Ademi, Dani Olmo, Lovro Majer, Amer Gojak, Luka Ivanušec, Nikola Moro, Izet Hajrović, Mario Šitum, Damian Kądzior, Iyayi Believe Atiemwen, Antonio Marin, Marko Đira, Bartol Franjić i Tomislav Krizmanić te napadači Bruno Petković, Mario Gavranović, Mislav Oršić, Komnen Andrić, Sandro Kulenović, Roko Baturina, Mario Ćuže i Robert Mišković.

Ovaj popis još nije konačan, a poštedu prvoga dana dobili su Olmo, Stojanović i Andrić.

“Pred nama su jasne ambicije. U prvenstvu smo na dobrom putu obraniti naslov prvaka, u Kupu smo u četvrtfinalu gdje imamo teškoga suparnika, ali vjerujem da smo sposobni doći do finala i isprati gorak okus od prošle sezone kad smo izgubili Kup. Isto tako, želimo promovirati mlade igrače, pružiti im možda više prilike nego jesenas jer oni su dodatna vrijednost za Dinamo,” Istaknuo je trener Bjelica.

Olmo je još uvijek član Dinama…

“Dani ima ugovor s Dinamom još godinu i pol. U petak će se priključiti momčadi i normalno računamo na njega za proljetni dio sezone,” prenosi službena klupska stranica.

“Želimo ono što je najbolje i za Olma i za klub. Ako je najbolje rješenje da Olmo ostane i produlji ugovor, onda ćemo na njemu graditi našu igru na proljeće. Ako ne ostane, onda će neki drugi igrači dobiti prednost. Ne opterećujem se time, klub će odlučiti. Pripremam se kao da će Olmo ostati. Ako ne ostane, imamo jako puno unutarnjih rezervi u našim igračima, u Ivanušecu, Majeru, Gojaku,” smatra strateg Plavih.

Postoji mogućnost odlaska Mislava Oršića…

“Puno je priča oko brojnih igrača. Još sam na kraju polusezone rekao da sam siguran da klub neće napustiti više od jednog ili dvojice stožernih igrača. Pod stožernima mislim na one koji su iznijeli teret jeseni, dakle Oršić, Petković, Olmo, Gojak, Ademi… Vidjet ćemo što će biti, ali imamo unutarnjih rezervi tako da i bez pojačanja možemo zamijeniti svakoga tko bi nas mogao napustiti.”

Pinto je poslan na posudbu u Portugal, Lešković u Lokomotivu.

U proljetnom dijelu sezone počet će se primjenjivati VAR tehnologija…

“Imat ćemo edukaciju u četvrtak, doći će nam objasniti u kojim se situacijama primjenjuje VAR. Imam iskustvo iz Poljske gdje nitko ništa nije znao o VAR-u pa je sigurno pozitivno što nas dolaze informirati i reći nam u kojim se situacijama primjenjuje. Vidjet ćemo kako će sve to skupa ispasti.”

NOGOMET