Vaterpolisti u pobjedničkom raspoloženju idu na Europsko prvenstvo: Neke stvari se ipak ne smiju događati…

Hrvatska, vaterpolo (3), Tucak

Posljednja službena utakmica Hrvatske vaterpolske reprezentacije pred odlazak na Europsko prvenstvo završila je pobjedom nad Rusijom rezultatom 11:8 (6:2, 2:1, 2:2, 1:3).

Tucak odabrao Barakude za Euro, hrvatske vaterpolistice spremne za Budimpeštu

“Siguran sam da su igrači umorni međutim smatram da nam se neke stvari ne smiju događati iako je umor u pitanju. Postojala je dekoncentracija i moramo biti jači od toga. Fokus mora biti 32 minute, bez obzira na umor, bez obzira na protivnika, bez obzira na suce, publiku, moramo biti u utakmicu uvijek. Sada će igrači dobiti dan i pol slobodno, a nakon toga ćemo raditi na regeneraciji igrača taktičko – tehničkim detaljima i to će biti točno onako kako smatramo da ćemo postići optimum za taj dio turnira koji nas očekuje,” rekao je izbornik Tucak.

Hrvatska, vaterpolo (2)

Najbolji strijelac utakmice bio je Andro Bušlje, kapetan reprezentacije, s četiri postignuta gola. Lončar, Vukičević i Miloš dodali su po dva pogotka, dok je Garcia jednom bio precizan.

Hrvatska, vaterpolo (5)

“Naporno smo radili posljednjih tjedan dana pa ne možemo očekivati jednu lepršavu igru, tako smo i puno pogrešaka, no mislim da je to posljedica umora. Ipak, pobjeda je tu i to je najbitnije, da s pozitivom krećemo prema Europskom. Težak je raspored na prvenstvu, no tu je uvijek tako, znamo da je najveća koncentracija kvalitete u Europi. No spremni smo na to i znamo što nam je cilj, a to je plasman na Olimpijske igre,” zaključio je Lončar.

Hrvatska, vaterpolo (1)

Ivica Tucak je ovu utakmicu odigrao s 13. odabranika za Europsko prvenstvo. Hrvatsku će u Budimpešti od 12. do 26 siječnja predstavljati Marko Bijač, Ivan Marcelić, Andro Bušlje, Marko Macan, Hrvoje Benić, Maro Joković, Javier Garcia, Lovre Miloš, Ante Vukičević, Loren Fatović, Luka Bukić, Luka Lončar i Josip Vrlić.

Hrvatska, vaterpolo (4)

Stručni stožer čine, uz izbornika, Mile Smodlaka, Sandro Sukno, Pero Kuterovac, Igor Pezelj i Damir Luketić.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI