Dinamo na pragu Lige prvaka: Želimo to zbog svih naših navijača

Rosenborg

Nogometaši Dinama spremni su za ulazak u Ligu prvaka. nakon maksimirskih 2:0 ekipa Nenada Bjelica s optimizmom gleda na uzvrat s Rosenborgom, ali je svjesna kako posao nije još do kraja obavljen.

Pogodak u gostima vjerojatno bi u potpunosti zaustavio ambicije Norvežana, koji su se u Zagrebu pokazali kao čvrst i neugodan suparnik, koji je imao nekoliko izglednih prilika…

“Želim da je moja ekipa fokusirana na ono što će biti na terenu, a to je puno trke, borbe i zalaganja. Siguran sam da smo u stanju odgovoriti na sve što će oni ponuditi, spremni smo odgovoriti na naš način. To je napadački, s velikom željom za pobjedom. U stanju smo pobijediti, tako je bilo kod Ferencvarosa i Saburtala. Iako je Rosenborg kvaliteta više od njih, vjerujem da je to moguće i to će nam sutra biti cilj,” najavio je trener Bjelica pa dodao:

“Vjerujem da ćemo pokazati na terenu da smo bolja momčad. Treba sve pokazati na terenu. I da smo primili gol, naše bi šanse bile velike. U prvoj utakmici slavili smo 2:0, htjeli smo aktivan rezultat i vjerujem da ćemo mi biti ti koji će slaviti,” prenosi gnkdinamo.hr.

Strateg Dinama je analizirao igru suparnika: “Znamo otprilike kako igraju, ali ne mijenja se bitno njihova igra. Kod kuće pred svojom publikom možda su malo poduzetniji, ali znaju igrati jako dobar nogomet. Pokazuju da su moćna momčad, i sa svojom publikom svakako da mogu iznenaditi. Vidimo da svi njihovi protivnici imaju problema po desnoj strani. Obratit ćemo pozornost na to, tu trebamo biti stabilni, naši igrači koji budu fokusirani prema Stojanoviću pomoći će mu na toj strani. Rosenborg respektiramo, ali cijenimo i sami sebe i vjerujemo da ćemo biti bolji.”

Liga prvaka u Zagrebu bila bi velika stvar i za cijeli hrvatski nogomet: “Usmjeravamo naše igrače da im je fokus ispunjavanje zadataka i da uživaju na terenu. A što će doći nakon toga, to je svima jasno. Nikola je igrao Ligu prvaka, ja sam isto već igrao. Ako to postignemo bit će to bonus za nas, navijače i klub, ali nismo opterećeni. Velika nam je želja. Prenosimo igračima tu želju za pobjedom i da se zadaci izvrše ozbiljno i kvalitetno. Onda dolazi rezultat.”

Nikola Moro bio je jedan od boljih pojedinaca prvog dvoboja s Rosenborgom: “Utakmica na Maksimiru nije bila toliko fizički naporna za nas. Imali smo 25 tisuća navijača koji su nas nosili. U takvim trenucima nemamo pravo na umor. Zbog svih tih ljudi idemo sada po pobjedu i prolaz u Ligu prvaka. Moramo dati maksimum zbog nas, naših obitelji. Nema umora. Nema opravdanja. Znamo da su prekidi njihova dobra strana i nešto na čemu baziraju svoju igru. Visoki su i opasni u tome, ali u prvoj utakmici dobro smo na to odgovorili. Uz koncentraciju, ne bi trebalo biti problema.”

INFORMACIJE ZA NAVIJAČE U TRONDHEIMU
U nastavku donosimo informacije za navijače Dinama koji su kupili kupone za uzvrat play-offa Lige prvaka Rosenborg – Dinamo.

ZAMJENA KUPLJENIH KUPONA

Navijači koji su nakon službene prijave i odobrenja GNK Dinamo na Ticket pointu u Zagrebu kupili kupon za utakmicu, mogu svoj kupon zamijeniti za ulaznicu:

– u utorak, 27.8. od 19:45h do 21:30h na ulazu broj 18 RB-SB stadiona Lerkendal

Nakon 21:30h neće biti moguće zamijeniti kupon za ulaznicu.

VAŽNO!

Prema ranije objavljenim pravilima, ulaznice mogu kupiti samo navijači koji su u Zagrebu kupili kupon i to uz predočenje tog istog kupona. Podaci na kuponu, osobnom dokumentu i ulaznici za utakmicu moraju biti istovjetni, u protivnom neće biti moguće kupiti ulaznicu.

Prema uputama organizatora, u blizini gostujućeg sektora stadiona Lerkendal postoji javni parking koji je dostupan za parkiranje vozila.

ZABRANJENO

– noževi, oružje i drugi predmeti kojim je moguće ozlijediti drugu osobu, pirotehnika, dimne bombe, staklene boce, plastične boce, alkohol i drugi opijati, megafon, transparenti i zastave s rasističkim, diskriminatornim i političkim porukama, laseri, oprema za prekrivanje lica, SLR kamere; zabranjen je govor mržnje, agresivno ponašanje, ulazak u teren, ubacivanje objekata i iskazivanje rasističkih stavova

– osobe za koje se ustanovi da su pod utjecajem alkohola, bit će udaljene sa stadiona

NOGOMET