Sain: Imale smo previše poštovanja

Sain, Hrvatska, CEV

Hrvatske odbojkaške reprezentativke poražene su u trećem kolu Europskog prvenstva, koje se igra u Budimpešti, od favorizirane Nizozemske rezultatom 0:3 (16:25, 18:25, 23:25).

Priliku za osvajanje novih bodova Hrvatice imaju u utzorak od 20.30 sati protiv Rumunjske.

“Danas smo loše odigrale, ispod razine koju mislimo da možemo odigrati. Najviše smo podbacile u obrani i nismo se držale dogovora oko toga. Patimo od oscilacija i to moramo hitno popraviti ukoliko želimo postići dobar rezultat na ovome natjecanju. Trebamo se držati jedne razine igre. Podsvjesno smo ušle u utakmicu sa strahom od Nizozemske i njihovi prevelikim poštovanjem, u najnezgodnijim trenucima radile smo banalne pogreške i to nas je dovelo do ovakvog rezultata i poraza,” izjavila je Bernarda Brčić.

Najboljom igračicom i ovoga puta proglašena je kapetanica Samanta Fabris. Hrvatska se nalazi u skupini C i trenutno je treća na ljestvici s ukupno četiri boda. U utorak Hrvatsku čeka važna borba sa Rumunjskom koja je trenutno druga na ljestvici sa ukupno šest osvojenih bodova.

“Počele smo našu igru igrati tek sredinom drugog seta i tek tu smo se počele dizati. Kasno smo se probudile nažalost. Imale smo previše poštovanja prema Nizozemkama koje je rezultiralo porazom,” izjavila je Rene Sain.

Za Hrvatsku su igrale: Nikolina Božićević, Bernarda Brčić, Lea Deak, Beta Bumančić, Samanta Fabris, Matea Ikić, Karla Klarić, Lucija Mlinar, Sanja Popović – Gamma, Rene Sain, Martina Šamadan i Nika Stanović. Izbornik hrvatske reprezentacije je Daniele Santarelli.

HR

(Foto: CEV)

OSTALI SPORTOVI