Dinamo na Šalati: Navijačko-malonogometni spektakl u centru Zagreba

Prva Šalata, Futsal Dinamo

Večeras će zagrebački klub Futsal Dinamo na kultnoj zagrebačkoj Šalati ugostiti talijanski Milano Calcio C5 i šesti put u nizu predstaviti momčad za novu sezonu.

Događaj ‘Dinamo na Šalati’ jedinstveni je navijačko-malonogometni spektakl koji okuplja veliki broj navijača Dinama na jednoj prijateljskoj futsal utakmici, koji onda gromoglasno navijaju za klub uređen prema članskom sistemu ‘jedan član, jedan glas’.

Nakon što su na Šalati već gostovali Englezi i Grci, ove godine prvi put stižu Talijani, Milano nema nikakve formalne niti neformalne veze s milanskim nogometnim velikanima, ali je prilično atraktivan klub u kojem igra nekoliko Brazilaca.

Program na Šalati počinje u 17 sati utakmicama finala Trofeja Dinamo, malonogometnog natjecanja koje je počelo početkom lipnja te ćemo nakon 212 odigranih utakmica saznati najbolje ekipe u ženskoj, veteranskoj i seniorskoj konkurenciji. Završnica počinje finalom veterana između Megatona i Čarobne Frule, u finalu ženskog dijela natjecanja, koje počinje u 18 sati, igraju SC Flegar i NK Dinamo iz Osekovog, a seniorsko finale između Playboxa i Meteore Futsal počinje u 19 sati.

Glavni program večeri počinje u 20 sati otvorenim treningom Dinamove Škole futsala, a Futsal Dinamo poziva sve zainteresirane ‘klince’ koji žele pred više tisuća navijača odraditi otvoreni trening neka se jave na broj telefona 091 159 9040.

Nakon toga, organizirat će se milenijska fotografija, a završni događaj manifestacije, utakmica između Dinama i Milana, počinje u 21 sat.

Šalata Tlocrt

Ulaznice se mogu kupiti na vratima Šalate od 16:30, a Futsal Dinamo apelira na sve navijače da ‘vrijedni papirić’ nabave što ranije kako bi se izbjegle gužve, ali i da se navijači suzdrže od paljenja pirotehnike kako klub ponovno ne bi bio ponovno kažnjen.

NOGOMET