Početak nove futsalske sezone: Superkup će privući pozornost domaće javnosti

Futsal Dinamo

Nova sezona hrvatskog klupskog futsala počinje u subotu, 9. rujna, utakmicama polufinala Hrvatskog malonogometnog superkupa, a dan poslije, u nedjelju 10. rujna, igraju se finale i utakmica za treće mjesto. Turnir se igra u Domu sportova II, organizator je Hrvatski nogometni savez, a domaćin aktualni prvak Futsal Dinamo.

U prvom polufinalu (subota, 9. rujna, 16:30) sastaju se osvajač Hrvatskog malonogometnog kupa Futsal Pula i finalist Šibenik 1983, a u drugom (subota, 9. rujna, 19:00) prvak države Futsal Dinamo te viceprvak Olmissum. Utakmica za treće mjesto igra se u nedjelju, 10. rujna u 15:30, a finale istog dana u 18 sati.

“S obzirom na to da smo osvojili prvenstvo, dobili smo pravo na domaćinstvo Superkupa. Na to smo jako ponosni. U Domu sportova II odigrat će se četiri utakmice koje će, vjerujem, privući pozornost domaće javnosti. Mi kao klub pobrinut ćemo se da turnir bude organiziran na visokoj razini te da oba dana dovedemo u Dvojku Doma sportova što više gledatelja, zbog kojih se sport i igra“, rekao je trener Futsal Dinama Matija Đulvat.

Dinamo je zadržao 12 igrača iz prošlosezonske šampionske momčadi. Klub su napustili Zvonimir Šućur, Kiko Dragaš Selaković i Luka Bjelić, a stigli su Nikola Gudasić i Mihovil Prgomet. Prvoj momčadi priključena su i dva juniora, U-19 reprezentativci Hrvatske Dominik Fotak i Filip Pranjić.

“Svi u klubu se nadamo da ćemo sezonu otvoriti osvajanjem trofeja. Olmissum i Futsal Pula u Zagreb stižu s velikim ambicijama, a drugoligaš Šibenik 1983 je na završnici Kupa iznenadio i ne bi bilo čudno kada bi i na ovom turniru napravili iskorak“, dodao je Đulvat.

Futsal Dinamo pustio je ulaznice u prodaju putem online platforme CoreEvent, a fizičke ulaznice u prodaju će biti puštene do kraja tekućeg tjedna u Ilici 37. Cijena dnevne ulaznice (dvije utakmice po danu) iznosi pet eura, a ulaz je slobodan za sve mlađe od 13 godina.

Iz Dinama su poručili da godišnje ulaznice kluba vrijede i za sve četiri utakmice Superkupa.

Raspored Hrvatskog malonogometnog superkupa

Subota, 9. rujna (polufinale)

Futsal Pula – Šibenik 1983 (16:30)
Futsal Dinamo – Olmissum (19:00)

Nedjelja, 10. rujna

Utakmica za treće mjesto (15.30)

Finale (18:00)

(Foto: Futsal Dinamo)

NOGOMET