DOBRO World Cup Osijek 2019: Slavonija i ove godine postaje gimnastički centar svijeta

DOBRO World Cup Osijek 2019._vizual

Osijek će i ove godine biti domaćin DOBRO World Cup Osijek natjecanju Svjetskog kupa u gimnastici. Već cijelo desetljeće u Slavoniju dolaze najbolji gimnastičare iz cijele Europe i svijeta, a iduće 11. izdanje održat će se od 22. do 26. svibnja i ponovno će okupiti olimpijske, svjetske i europske osvajače medalja, a mnogobrojnim gledateljima u dvorani Gradski vrt donijet će novu priliku da uživaju u fantastičnim izvedbama najboljih.

Među njima, domaćoj publici, i dalje najdraži ostaju članovi i članice hrvatske gimnastičke vrste – Robert Seligman, Tin Srbić, Filip Ude, Anton Kovačević, Ana Đerek i drugi koji će, vjerujemo, i ove godine dati sve od sebe da domaću publiku oduševe svojim nastupima!

Neizostavan dio DOBRO World Cupa Osijek i ove godine bit će FEELGOOD WEEKEND Gastro&Wine&Music Festival koji će 24. i 25. svibnja u Parku Petra Krešimira IV. svojim okusima, mirisima i zvucima očarati sve Osječane, ali i sve goste Osijeka i DOBRO World Cupa. Ponuda gastro delicija, vrhunskih vina i piva ni ovog puta neće nikoga ostaviti ravnodušnim, a to je i krajnji cilj – da svi koji (za)vole Osijek, u njega ostanu zaljubljeni do kraja.

Zaštitno lice DOBRO World Cupa Osijek 2019. je Osječanin Robert Seligman, osvajač srebrnih medalja s prošlogodišnjeg Europskog prvenstva i Mediteranskih igara.

“Prije svega, jako mi je drago da sam ove godine izabran za zaštitno lice – sve što je vezano za Osijek, Svjetski kup i gimnastiku – to sam ja, cijelim svojim bićem i to uvijek pokušavam opravdati svojim sportskim nastupima. Ono što je najvažnije i ove godine, da svi ponovno uživaju u DOBRO World Cupu, da cijeli taj gimnastički tjedan im ostane u najljepšem sjećanju kao jedan mini godišnji odmor u prekrasnom Osijeku. Veselimo se i 2. izdanju FEELGOOD festivala – koliko čujem, i ove godine možemo očekivati nastup vrhunskih glazbenika i tome se iznimno veselim. Siguran sam da će i ovo izdanje Svjetskog kupa biti pokretač grada Osijeka i dobrih vibracija u gradu“, poručio je Seligman.

Pokrovitelji natjecanja i ove godine su Grad Osijek, Osječko – baranjska županija, Žito grupa te Središnji državni ured za šport. Svoju potporu ponovno je dala i Hrvatska turistička zajednica.

“Putem programa Sportska Hrvatska i u ovoj godini nastavljamo povezivati sport i turizam, podržavati vrhunska sportska događanja i suradnju sa sportašima koji su dokazano jedni od najboljih promotora naše zemlje u svijetu. Osijek će okupiti europsku i svjetsku gimnastičarsku elitu te sam siguran da će ovaj kup doprinijeti popularizaciji i snažnijem međunarodnom pozicioniranju Slavonije kao sadržajne turističke destinacije što nam je i u fokusu u ovoj turističkoj godini“, poručio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

OSTALI SPORTOVI