Srbić prvi puta u finalu Europskog prvenstva: Imao sam veću tremu nego inače

Gimnastika

Tin Srbić izborio je finale Europskog prvenstva u poljskom Szczecinu. Najbolji hrvatski gimnastičar je u borbu za medalje ušao s trećim rezultatom kvalifikacija (14.500 bodova)…

Prvo mjesto zauzeo je ruski gimnastičar Artur Dalalojan (14.666), dok je drugoplasirani bio aktualni svjetski prvak, Nizozemac Epke Zonderland (14.533).

“Stvarno sam jako zadovoljan, jer nisam nikad bio u finalu Europskog prvenstva. Imao sam veću tremu nego što ju inače imam u kvalifikacijama. Još i taj žulj koji imam…

“Dosta sam razmišljao o njemu jer me stvarno dosta boljelo. Razmišljao sam ‘Hoće mi smetati? Neće mi smetati?’…

“Iskreno, kad sam krenuo u vježbu i kad sam prvi let odradio kako treba, onda sam znao da će i do kraja ići dobro. Odradio sam jako dobru vježbu i jako sam zadovoljan. Jako se dobro osjećam i u finalu ću još i više pojačati vježbu. Vjerujem da će biti dobro,” zadovoljan je nakon kvalifikacija bio Tin.

Na preči se natjecao i Filip Ude, koji je nakon dugo vremena odlučio na velikom natjecanju nastupiti u višeboju. Nakon šest odrađenih sprava, Filip je u ukupnom poretku višeboja završio na 37. mjestu. U najjačoj mu disciplini – konju s hvataljkama, Filip je zauzeo 16. mjesto (13.733).

Na konju je nastupio i prošlogodišnji viceprvak Europe Robert Seligman. U današnjim kvalifikacijama Robert je za svoju vježbu zaradio ocjenu 13.966 što je bilo dovoljno za 13. mjesto, odnosno za mjesto treće rezerve u finalu.

Među mnogobrojnim ‘konjašima’ natjecali su se i naši Matija Baron te Jakov Vlahek. Baron je nakon dva pada sa sprave zauzeo slabo 99. mjesto. Nešto bolji je bio Vlahek koji je zbog jednog pada sa sprave svoj nastup na Europskom prvenstvu završio na 74. poziciji (11.500).

Mladi Osječanin Aurel Benović, debitant na velikim natjecanjima, svoj je nastup na parteru završio kao 104. (10.566).

U četvrtak nas očekuju ženske kvalifikacije u kojima će nastupiti tri hrvatske gimnastičarke – Christina Zwicker u višeboju, Ana Đerek na gredi i na parteru te Tijana Tkalčec na preskoku.

Finale preče na rasporedu je u nedjelju.

OSTALI SPORTOVI