Doček svjetskih prvaka: Presretni smo što smo Hrvatskoj donijeli ovaj trofej!

Trg, Davis Cup

Nekoliko mjeseci nakon spektakularnog dočeka srebrnih nogometaša, u Hrvatsku su se slavodobitno vratili i naši tenisači, svjetski prvaci, pobjednici Davis Cupa, najstarijeg sportskog momčadsko natjecanja na svijetu!

Hrvatska je najbolja bila prije 13 godina i nema puno reprezentacija koje su ponovile ovaj uspjeh.

Popularnu Salataru vrijednu 600 tisuća dolara tada su Hrvatskoj iz Slovačke donijeli Mario Ančić i Ivan Ljubičić, a vodio ih je legendarni Nikola Pilić.


Danas su reprezentaciju predvodili Marin Čilić i Borna Ćorić uz izbornika Željka Krajana, dok su svoj doprinos dali i Ivan Dodig te Mate Pavić, kao i Franko Škugor, Viktor Galović i Nikola Mektić.

Svjetski prvaci stigli su u zagrebačku zračnu luku u 14.30 sati, a ubrzo su se priključili i vjernim navijačima na Trgu bana Jelačića! Nije to bila ‘ludnica’ kao za nogometaše, no, i tenisači su dobili dostojan i glasan doček nekoliko tisuća ljubitelja hrvatskog sporta.

“Ovo je kao i snova. Hvala vam svima! Presretni smo što smo Hrvatskoj donijeli ovaj trofej i pokazali smo svima da smo najbolji,” poručio je okupljenom mnoštvu najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić.

 

DRUŠTVENE MREŽE TENIS