Košarkaši kreću u ‘nemoguću misiju': Nadam se da navijači u Osijeku nisu odustali od nas

HKS, Marin Sušić

U Zagrebu se okupila hrvatska košarkaška reprezentacija uoči nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje se idućeg rujna igra u Kini.

Izabranici Dražena Anzulovića, bez NBA i euroligaških igrača, 29. studenog od 18 sati igraju protiv Mađarske u Osijeku, dok 2. prosinca gostuju u Litvi.

Anzulović: Nadam se da će svi igrači opravdati poziv u reprezentaciju

“U ovaj krug kvalifikacija idemo u dosta izmijenjenom sastavu. Pri odabiru igrača za ovaj ciklus kvalifikacija, prvenstveno sam htio napraviti jednu grupu igrača koja će, s obzirom na kratkoću vremena, igrački i karakterno odgovoriti svim zahtjevima igre. Vidio sam da je bilo puno upita oko nekih igrača, međutim svi igrači s kojima sam razgovarao su izrazili veliku želju i obavezu pomoći hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji, ali ne samo svojim dolaskom, nego i prezentacijom kvalitete koju očekujemo u utakmici. Nadam se da će tako i biti, nadam se da ćemo biti zdravi na dva treninga koliko ćemo ih imati u kompletnom sastavu do utakmice s Mađarskom,” najavio je izbornik.

Toni Katić zbog ozljede neće doći na okupljanje, u nedjelju su stigli ilan, Kalajžić, Junaković, Rozić, Bilinovac i Babić, u ponedjeljak će se priključiti Žganec, Bošnjak, Mustapić, Čakarun i Perić, a u utorak Božić, Vuković i Zubčić.

“Prva na rasporedu je utakmica s Mađarskom, a idemo utakmicu po utakmicu, apsolutno respektirajući svakog protivnika, ali vjerujući u ono što imamo, vjerujući da ćemo s publikom u Osijeku imati šestog igrača koji će nam biti strašno potreban. Dok god postoje i teoretske šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo, svi mi tu moramo tražiti šansu i tako se i ponašati i iskoristiti svaku priliku koja nam se pruži,” dodao je Anzulović.

Martin Junaković bio je dio reprezentacija koja je ovog ljeta u Kini osvojila Kup Bore Stankovića: “Meni je velika čast biti ovdje, što sam se našao na popisu izbornika za ove kvalifikacije i nadam se da ću opravdati to povjerenje.“

Mate Kalajžić je ove godine s U20 selekcijom osvojio europsko srebro, a bio je dio reprezentacije i u kvalifikacijskim ciklusima u lipnju i rujnu: “Iznimno sam zahvalan što imam priliku predstavljati Hrvatsku i mislim da svima nama to treba biti jedna velika čast i mogu reći sa svoje strane, ali i u ime svih da ćemo ‘poginuti’ na terenu za navijače u Osijeku. Nadam se da nisu odustali od nas. Kako je i trener rekao, dok god ima šanse, trebamo dati svoj maksimum!”

Rezultati by SofaScore

KOŠARKA