Dodig i Melo, nakon velike borbe, ostali ipak bez finala ATP World Tour Finals završnog turnira najboljih svjetskih parova

Ivan Dodig, Marcelo Melo

Ivan Dodig, Marcelo MeloNajbolji hrvatski tenisač, iza kojeg je sjajna sezona, Ivan Dodig, ostao je s Brazilcem Marcelom Melom bez finala ATP World Tour Finals završnog turnira u Londonu. U polufinalu su bolji od njih bili Španjolci David Marrero i Fernando Verdasco, u dva neizvjesna seta, čime su Dodigu i Melu uzvratili za finalni poraz na nedavnom ATP Masters 1000 turniru u Šangaju.

Iako su u prvom setu rano izgubili svoj servis, Dodig i Melo uspjeli su se vratiti, izboriti tie-break, koji je poslije velike borbe ipak otišao na stranu Španjolaca s 12-10.

U drugom setu također velika borba, a pobjeda je otišla Verdascu i Marreru tek u završnici. Dodig je izgubio svoj servis kod 5:6 za suparnike, koji su tako izborili svoj mjesto u velikom finalu turnira najboljih svjetskih parova.

Dodig i Melo ove sezone igrali su finale Wimbledona, gdje su od njih bila bolja braća Bryan, zaustavljeni su u polufinalu US Opena, osvojili su ATP Masters u Šangaju, a londonski polufinale veliki je uspjeh na kraju sjajne godine za Dodiga, koji je od strane ATP-a bio nominiran za igrača koji je u ovoj sezoni najviše napredovao, što dovoljno govori o razni njegove igre u posljednjih desetak mjeseci.

ATP World Tour Finals, parovi, polufinale:
Ivan Dodig / Marcelo Melo – Marrero / Verdasco (10) 6:7, 5:7

AKTUALNO TENIS

Ostavi komentar