Dodig nakon osvajanja Roland Garrosa stigao u Bol: Tena je na dobrom putu!

Ivan Dodig, WTA Bol

Tena Lukas nije uspjela izboriti svoje prvo WTA finale. U poluzavršnici WTA Croatia Bol Opena poražena je od Slovenke Zidanšek sa 6:4 i 6:3.

U sjajnoj atmosferi Tena je jako dobro otvorila meč i povela 3:0 u prvom setu, ali je protivnica, njena kolegica u parovima, pronašla recept za njezinu igru, uporno je vraćala i kontrolirala meč do kraja.

Lukas, WTA Bol

“Stvarno nisam imala rješenja. Trener mi je dva puta ušao u teren, nisam znala što napraviti. Na sve moje pokušaje je udarala kontru, svaku loptu mi je stavila u teren i nisam znala kako dalje. Jednostavno danas je Tamara bila bolja,” priznala je Lukas.

Na WTA Bol Open Tena je stigla kao 318. igračica svijeta, od ponedjeljka je 262. na WTA ljestvici.

“Nadam se da neće na tome ostati, trebam svoj renking pomaknuti bar na 199. poziciju,” rekla je Tena s osmjehom na licu.

Odlučna je da to i ostvari jer već u ponedjeljak putuje na sljedeći turnir, nakon toga dva tjedna treninga i ponovno turniri s ciljem da dođe do kvalifikacija za US Opena. Kvalifikacije Grand Slam turnira su njen cilj za ovu sezonu.

Meč je s tribina pratio i naš reprezentativac i novopečeni osvajač Roland Garrosa u mješovitim parovima Ivan Dodig. “Tena je definitivno napredovala, drugačija je ovo razina njezine igre u odnosu na prije nekoliko godina. Trebat će još puno raditi, ali sada je na dobrom putu!”

Slovenka u finalu Bola, u nedjelju s početkom u 18 sati, igra protiv Poljakinje Magde Linette, kojoj je Talijanka Sara Errani predala zbog obiteljskih razloga.

TENIS