Dodig od ATP-a nominiran za prestižnu nagradu igraču koji je ove sezone najviše napredovao

Davis Cup, Ivan Dodig Foto Stephen Wake

Davis Cup, Ivan Dodig Foto Stephen WakeATP je objavio listu nominiranih igrača koji su zaslužili nagradu u kategoriji igrača koji su najviše napredovali u prošloj godini, što na ATP ljestvici, što u izvedbi svoje igre.

Među njima su Španjolac Pablo Carreno Busta, koji je napredovao sa 715. na 66. mjesto, Talijan Fabio Fognini (45-17), Švicarac Stanislas Wawrinka (17-9), ali i hrvatski tenisač 28-godišnji Ivan Dodig, koji je svojim ovogodišnjim partijama svakako zaslužio svoje mjesto među predloženim kandidatima.

Godinu je započeo na 73. mjestu, a najviše je rangiran bio u listopadu, kada je bio na 29. mjestu ATP ljestvice. Dodig će zajedno s Brazilcem Marcelom Melom igrati na ATP World Tour Finals završnom turniru u konkurenciji parova, s kojem je igrao finale Wimbledona, polufinale US Opena te s kojim je osvojio ATP Masters 1000 turnir u kineskom Šangaju.

“Napravili smo sjajnu stvar s finalom u Wimbledonu i baš se radujemo Mastersu u Londonu. Imao sam i odlične rezultate u pojedinačnoj konkurenciji, a igra parova me oplemenila i poboljšala moj tenis,” istaknuo je Dodig za službenu stranicu Udruge teniskih profesionalaca.

“Na ovoj razini tenisa, pogotovo vrhunski igrači, igraju iz tjedna u tjedan postojano i konstantno. Mislim kako sam i ja ove godine igrao puno bolje, a važno je i da imaš dobru ekipu pored sebe. Mislim i kako njima dugujem dio zahvale za svoj napredak. Bio sam zaista sretan kada sam vidio da sam nominiran, posebna je to stvar za svakog igrača, no, za mene je najvažnije da sam imao odličnu sezonu i da sam igrao stabilno tijekom cijele sezone,” pojasnio je Dodig, koji od 4. do 11. studenog nastupa u Londonu na ATP završnici u igri parova. (Foto: Stephen Wake)

AKTUALNO TENIS
Tagged with: ,

Ostavi komentar