Đoković, Čilić i ostale zvijezde Adria Toura odigrale ‘basket’ protiv Zadrana

Đoković, Adria Tour Zadar

Zadar je ovog vikenda, od 19. do 21. lipnja, domaćin teniskog megaspektakla Adria Tour, ali u gradu košarke neizbježan je susret i pod obručima. Novak Đoković, Marin Čilić, Borna Ćorić, Alexander Zverev i Grigor Dimitrov odlučili su, prije nego što zakorače na zemljani teren ŠC Višnjik, isprobati parket dvorane koja nosi ime po najvećem sinu zadarske košarke, Krešimiru Ćosiću.

“Drugo poluvrijeme zasigurno je bilo bolje od prvog. Zverev svakako ima najviše zakucavanja, Dimitrov se najviše borio dok je Borna najbolji asistent. Svi volimo košarku, a ovo je jedna od najbitnijih arena košarke u regiji. Svi smo počašćeni što smo ovdje. Hvala košarkaškom klubu Zadar što nam je omogućio da zaigramo s njihovim prvotimcima. Košarke je tradicionalni sport kako u regiji tako i u Hrvatskoj, a pogotovo ovdje u Zadru. Jako sam sretan što sam imao prilike s ovim momcima dijeliti teren,” izjavio je Novak Đoković te istaknuo: ”Mi sportaši osjećamo odgovornost da budemo u dobrim i prijateljskim odnosima, da se međusobno uvažavamo i poštujemo. S Marinom i Bornom imam izuzetno dobar odnos na terenu i izvan njega. Oni su vrhunski igrači i želim im sve najbolje kao i Saši Zverevu i Dimitrovu te svima koji su došli ovdje podržati humanitarni sportski događaj Adria Toura. Hvala Hrvatskom teniskom savezu, hvala KK Zadar te svim domaćinima na izuzetnom gostoprimstvu.”

Đoković, Zadar

Teniske zvijezde zaigrale su s igračima KK Zadar Dominicom Gilbertom, Jurom Planinićem, Karlom Uljarevićem, Janom Palokajem i Dujom Bralom. Košarkaši su tenisačima poklonili i dresove KK Zadar, a zatim su zaigrali u miješanim ekipama. Iako je cijeli susret prošao u prijateljskoj atmosferi, tenisači su odlučili pokazati sve što znaju s košarkaškom loptom.

Čilić, Zadar

Titulu igrača utakmice odnio je Nijemac Alexander Zverev kojem je njegovih 198 cm svakako pomoglo da dominira terenom.

”Utakmica je bila stvarno odlična. Iako igraju drugi sport gotovo da se to nije niti primijetilo. Zverev je odigrao zaista odlično. Puno im hvala što su došli i odigrali lijepu utakmicu. Svi zajedno smo uživali i sretan sam zbog ovoga. Pohvalio bih Čilića, Zvereva i Đokovića te Bornu s njegovim šutevima. Tenis pratim kada god mogu te se veselim Adria Touru na koji ću doći bodriti dečke,” izjavio je košarkaš Zadra Jure Planinić.

Đoković, Kids Day, zadar

Ova utakmica poslužila je tenisačima kao izvrsno zagrijavanje za Adria Tour koji počinje u petak u 17 sati ždrijebom i ekshibicijskim mečevima. Adria Tour organizira upravo prvi reket svijeta Novak Đoković, a suorganizator zadarskog turnira je Hrvatski teniski savez.

TENIS