Dubrovčani u Zagrebu proslavili novu titulu prvaka Hrvatske: Rezultat ne laže, Jug je bio bolji

Mladost, Jug, Dino Ninković

Vaterpolski klub Jug Croatia osiguranje osvojio je novi naslov prvaka, 15. puta od hrvatske neovisnosti i 37. puta u svojoj povijesti!

U trećoj utakmici finala doigravanja Gospari su u Zagrebu pobijedili Mladost rezultatom 14:11 (4:3, 2:4, 5:3, 3:1) i tako s ukupnih 3-0 u seriji, četvrti put u nizu, podignuli pokal najbolje vaterpolske ekipe Lijepe naše.

U napetoj i izjednačenoj utakmici dostojnoj finala, Jug je prelomio utakmicu početkom posljednje dionice. Maro Joković i Hrvoje Benić s po tri pogotka predvodili su Jugaše. Povratnik nakon bolesti Alex Papanastasiou i mladi Marko Žuvela postigli su po dva gola, a Loren Fatović i Luka Lončar po jednom su slali loptu iza Marcelića. Kod Žabaca su Antonio Petković i Lovre Miloš precizni bili po tri puta.

”Utakmica je bila teška, kao i ova cijela serija iako je završila 3:0 za nas. Teška je bila i cijela ova sezona u nadmetanju s Mladosti, i po svemu sudeći bit će još i teže u budućnosti. U utakmici smo krenuli mekano u obrani tek smo u zadnjoj četvrtini povezali par obrana i par kontri, a upravo je to i presudilo. Dobro je da smo sada pobijedili jer da se produljila serija, mislim da bismo izgubili prednost,” poručio je trener Dubrovčana Vjeko Kobešćak.

Početkom treće četvrtine Mladostaši su imali dva pogotka viška, ali nisu uspjeli sačuvati prednost.

”Rezultat ne laže, bio je Jug na kraju bolji. Bili smo vrlo blizu pobjede, ali nažalost učinili smo nekoliko tehničkih pogrešaka koje su nas na kraju koštale skupo. Oni su to zrelo i pametno iskoristili, to je izvanredna ekipa. Čitav niz dugogodišnjeg iskustva i igranja takvih utakmica je u toj ekipi, oni greške spremno kažnjavaju, a na nama je da to učimo iz njih učimo i dogodine budemo još konkurentniji,” izjavio je nakon utakmice trener Mladosti Zoran Bajić.

Jug se nakon ove utakmice okreće izazovima na Final 8 završnici Lige prvaka početkom lipnja, dok Žapci završavaju povijesnu sezonu u kojoj su osvojili Regionalnu ligu.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI