Duvnjak: Bitno je da uživamo u igri i da se borimo! Šego: Analizirali smo Islanđane, moramo biti na oprezu

Hrvatska, HRS

Hrvatska rukometna reprezentacija u petak od 18 sati u Olimpijskoj dvorani u Münchenu počinje svoj put na Svjetskom prvenstvu.

Prvi suparnik je neugodni Island, a  Lino Červar  nakon posljednjeg treninga odabrao je 16 igrača koji će se suprotstaviti Vikinzima.

Iako je prije početka priprema često spominjao kako mu je pozicija lijevog vanjskog deficitarna, odlučio je na tribine Olimpijske dvorane u Münchenu
poslati dva topnika, mladog Halila Jaganjca i Ivana Sliškovića.

Hrvatska je tako ostala na Damiru Bičaniću, koji je naknadno pozvan prije nekoliko dana te na Alenu Blaževiću, obrambenom ‘specijalcu’.

Jasno je kako će Domagoj Duvnjak igrati poziciju lijevog beka, no, pomalo je neshvatljivo kako se Červar tako lako odrekao igrača koji mogu probiti
suparničku obranu dalekometnim šutevima s više od devet metara.

Vratari su Marin Šego i Ivan Stevanović, krila su Zlatko Horvat, Ivan Vida, Manuel Štrlek i David Mandić, kružni napadači su Željko Musa, Krešimir Kozina i Marin Šipić, dok su vanjski igrači, Damir Bičanić, kapetan Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić, Igor Karačić, Luka Stepančić, Jakov Vranković i Alen Blažević.

“Analizirali smo njihovu igru. Predvodi ih Palmarsson, brzi su, brzo igraju, brzo šutiraju. Imaju svoje kvalitete i moraju biti na oprezu,” istaknuo je vratar Marin Šego.

“Prvi cilj nam je izboriti te kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju, ali ako bude nešto više od toga, nitko sretniji od nas. Imamo jako težak raspored i jako tešku grupu s kojom se križamo tako da neće biti lako, ali idemo polako iz utakmice u utakmicu da vidimo dokle ćemo dogurati. Mislim da je bitno da uživamo u igri, da se borimo kao i uvijek i vidjet ćemo dokle će nas to dogurati,” poručio je kapetan Domagoj Duvnjak.

“Čuli smo već da će u dvorani biti velik broj naših navijača. Praktički, kao da igramo kod kuće. To nas veseli i uvjeren sam da ćemo igrom i borbenošću to pokazati i na terenu,” naglasio je Dule.

Luka Cindrić također će biti jedan od najvažnijih naših igrača na prvenstvu: “Glavni igrač Islanda je Palmarsson i sigurno će nam zadavati probleme. Ipak, moramo obratiti pozornost i na polukontre i kontre. Morat ćemo se brzo vraćati u obranu.”

“Puno Hrvata živi u Münchenu. Bilo je već dosta upita za karte, trebat će nam pomoć s tribina,” zaključio je ponajbolji hrvatski rukometaš.

U našoj skupini B od 15.30 sati igraju Makedonija i Japan, dok od 20.30 sati na teren Olimpijske dvorane izlaze Španjolska i Bahrein.

(Foto: HRS)

Rezultati by SofaScore

RUKOMET